Annonce
Sport

Bayern München stopper blødning i Bundesligaen med sejr

Michael Dalder/Reuters

Efter to nederlag i træk fik Bayern München stoppet nedturen i Bundesligaen med en sejr over Werder Bremen.

Det så skidt ud for Bayern München, da Werder Bremen kom foran 1-0 på Allianz Arena i midten af første halvleg.

Men det endte godt for det sydtyske storhold, som på hjemmebane vendte et truende nederlag til en storsejr på hele 6-1 i den tyske Bundesliga.

Bayern München havde tabt de seneste to ligakampe til Bayer Leverkusen og Borussia Mönchengladbach, men fik lørdag stoppet den kedelige stime med manér.

Det skyldtes ikke mindst tre mål og to oplæg af Philippe Coutinho, som spillede sublimt i Bayerns angreb.

Inden Bayerns offensiv begyndte at sprudle, kom Werder Bremen foran 1-0 efter 24 minutter.

Werder Bremen-angriberen Milot Rashica drev gæk og løb fra Bayern-stopperen Jérôme Boateng og hamrede bolden i nettaget fra distancen.

Men derefter stod der Bayern på det meste af kampen, og især Coutinho imponerede.

Brasilianeren udlignede nemt til 1-1 efter 45 minutter, da han bare skulle sætte foden på oplægget fra Serge Gnabry.

Bayern nåede også at bringe sig foran inden pausen, da Robert Lewandowski scorede til 2-1 fire minutter inde i første halvlegs tillægstid.

Coutinho øgede til 3-1 efter 63 minutter på et smukt lob, og ni minutter senere øgede Lewandowski til 4-1.

Indskiftede Thomas Müller ville også lege med og scorede til 5-1, inden Coutinho fuldendte sit hattrick med et fremragende mål til tenniscifrene 6-1.

Efter 82 minutter blev Coutinho udskiftet til hyldest fra tilskuerne, mens den 20-årige offensive midtbanespiller Sarpreet Singh kom på banen i stedet.

Singh blev dermed den første spiller med indiske rødder til at spille i Bundesligaen.

Han er fra New Zealand og også newzealandsk landsholdsspiller, og han blev samtidig den anden spiller fra New Zealand til at optræde i Bundesligaen.

Med sejren kravler Bayern op på fjerdepladsen med 27 point efter 15 kampe.

Borussia Dortmund, som lørdag vandt 4-0 ude over Mainz, indtager tredjepladsen med 29 point.

I lørdagens sejr scorede Marco Reus, Jadon Sancho, Thorgan Hazard og Nico Schulz målene for Dortmund.

Jacob Bruun Larsen sad på bænken i hele kampen for Dortmund, der måtte undvære Thomas Delaney med en skade.

RB Leipzig vandt senere lørdag med 3-0 ude over Fortuna Düsseldorf med Yussuf Poulsen på bænken i hele kampen. Med sejren erobrede Leipzig førstepladsen i ligaen med 33 point efter 15 kampe.

Gladbach, som er nummer to i ligaen med 31 point efter 14 kampe, spiller først søndag ude mod Wolfsburg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];