Annonce
Sport

Bayern-topscorer savner ledere: De andre holder sig tilbage

Christof Stache/Ritzau Scanpix
Robert Lewandowski mener, at Bayern Münchens yngre og udenlandske spillere bør træde mere i karakter.

Bayern München-stjernen Robert Lewandowski mener, at der er for få ledere på banen hos det tyske mesterhold.

Den 31-årige angriber savner, at spillere fra midtbanen og forsvaret tør udstikke kommandoer til resten af holdet. I øjeblikket er for meget overladt til ham selv og målmand Manuel Neuer.

- En akse, der kun består af Neuer og Lewandowski, er for lidt.

- På ethvert hold skal der i hver kæde være en leder. En målmand, en forsvarsspiller, en fra midtbanen og en fra offensiven - det vil være perfekt.

- En enkelt spiller kan ikke lede alle andre. Det er for mange og umuligt, siger Lewandowski til Süddeutsche Zeitung før lørdagens opgør mod Borussia Dortmund.

Den rutinerede topscorer, der har scoret 14 mål i ti kampe i Bundesligaen i denne sæson, forsøger at få holdets mange yngre spillere og udlændinge til at træde mere i karakter inde på banen.

Det har dog ikke været nogen nem opgave på et Bayern-hold, der for en uge siden tabte 1-5 ude til Eintracht Frankfurt. Nederlaget kostede cheftræner Niko Kovac jobbet.

- De unge spillere er helt naturligt lidt tilbageholdende, eller de har problemer med sproget. Men jeg ved, at man kun behøver to-tre måneder til at kunne udstikke kommandoer. Det er også, hvad man burde kunne forvente, siger Lewandowski.

Polakken spekulerer i, at nutidens yngre spillere måske er blevet påvirket uheldigt, når de har spillet på diverse talentakademier.

- Hvis man er vant til at få ordrer fra træneren fra en tidlig alder, så mister du noget af det individuelle, dine egne tanker, siger han.

Robert Lewandowski gætter på, at de yngre spillere mangler lysten til at ytre sig verbalt.

- Måske er de lidt bange for at tale.

- Det er en generation, der skriver mange sms'er, de kommunikerer meget på internettet, men de taler mindre i telefon. Det er en anden kultur, siger han.

Lørdagens opgør mod Borussia Dortmund spilles klokken 18.30 i München.

Dortmund indtager Bundesligaens tredjeplads med 19 point, mens Bayern har et færre. Ligaen toppes af Borussia Mönchengladbach med 22 point.

/ritzau/

Annonce
Süddeutsche Zeitungs artikel med Robert Lewandowski
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce