Annonce
Sport

Bayern uddeler øretæver og ånder topholdet i nakken

Annegret Hilse/Reuters
Bayern München halede ind på RB Leipzig i toppen af Bundesligaen, da Schalke blev slået 5-0 på hjemmebane.

Schalke 04 var på en alt for stor opgave lørdag, da holdet gæstede Bayern München i Bundesligaen.

Rekordmestrene gav gæsterne en lektion i offensivt og chanceskabende fodbold og vandt opgøret 5-0.

Dermed nåede Bayern op på 39 point, og da RB Leipzig tidligere lørdag tabte 0-2 ude mod Eintracht Frankfurt, så er det tættere i toppen, hvor Leipzig er på førstepladsen med 40 point.

Schalke ligger på femtepladsen med tre point op til Borussia Dortmund på fjerdepladsen, der giver adgang til Champions League.

Schalke-keeper Markus Schubert havde noget at se til i opgøret i München, og den 21-årige målmand var stærkt involveret i scoringen til 1-0 efter seks minutter.

Schubert gik skævt af et indlæg i feltet og kunne ikke få fat i bolden, som siden endte hos Robert Lewandowski, der hamrede den i mål. Dermed er Lewandowski ligatopscorer med 21 sæsontræffere.

Rabbi Matondo svarede dog hurtigt igen for Schalke, da han afsluttede på overliggeren.

Markus Schubert levede generelt livet lidt farligt i Schalke-målet, og både Thomas Müller og senere Robert Lewandowski havde bolden i mål i løbet af første halvleg, men i begge tilfælde var VAR i brug, og der blev dømt offside.

Schubert reddede dog flot i halvlegens sidste minut på et drøn af et hovedstød fra Lewandowski, men det gik alligevel galt i tillægstiden.

Perisic fandt Leon Goretzka, som med et hovedstød fandt Müller, der flugtede Bayern på 2-0, lige inden der blev fløjtet til pause.

Bayern fortsatte med at teste Schubert straks efter pausen i to forsøg, inden Goretzka med et akrobatisk mål øgede til 3-0.

Den tidligere Schalke-spiller headede bolden ind på en modstander. Den sprang tilbage, og Goretzka flugtede den i kassen halvt liggende i luften.

Det blev 4-0 efter en time, da Lewandowski efter at have vredet sig fri serverede bolden for fødderne af Thiago Alcântara, som nemt scorede.

Kort efter blev Alcântara erstattet af Philippe Coutinho, og Perisic fik lov at slappe af med 20 minutter igen, og Serge Gnabry kom på banen.

Gnabry sluttede målfesten af med scoringen til 5-0 i det 89. minut.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce