x
Annonce
Indland

Beach Boys-legende spiller på Egeskov Slot til sommer

Lucas Jackson/Reuters
Et af musikhistoriens største navne, Brian Wilson, er på plakaten ved sommerens Heartland-festival på Fyn.

Frontmanden fra The Beach Boys, Brian Wilson, spiller på sommerens Heartland-festival på Egeskov Slot.

Annonce

Den 77-årige musiker er et af 11 nye navne, der onsdag er blevet offentliggjort.

Et andet navn er amerikanske Beck.

- Det er en kæmpe ære at kunne lægge scene til en levende legende som Brian Wilson, ligesom jeg også ser særligt frem til, at store internationale navne som Beck, Cat Power og Femi Kuti indtager vores scener til sommer, siger direktør og musikchef Ulrik Ørum-Petersen i en pressemeddelelse.

Brian Wilson er grundlægger af The Beach Boys, der blev etableret i Californien i 1961.

Han står bag en række af popgruppens største hits, blandt andre "I Get Around", "Good Vibrations" og "Wouldn't it Be Nice".

Brian Wilson anses for at være et af de største musikgenier i nyere tid og rangerer som nummer 12 i magasinet Rolling Stones liste over historiens største sangskrivere.

Han besøgte senest Danmark i 2017, da han optrådte i både Odense og København.

På Heartland får han blandt andet selskab af Beck, der i 1994 fik sit store gennembrud med albummet "Mellow Gold" og singlen "Loser".

Den 49-årige musiker, der har 14 albums bag sig, er gennem årene blevet kendt for at skabe sin egen stilart på tværs af musikalske genrer.

De øvrige nye navne på plakaten er danske Hugorm og Spleen United. Derudover er det Femi Kuti, Cat Power, The Avalanches og L'Imperatrice.

Endvidere kan Annika Aakjær, Claus Hempler og José González opleves til "Acoustic Evenings".

Med onsdagens nye navne er 80 procent af musikprogrammet offentliggjort.

Heartland finder sted fra 29. til 31. maj.

/ritzau/

Her er Heartlands musikprogram
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce