Annonce
Sønderborg

Beachvolley med bare fødder i den store sandkasse

Grith Lachenmeier og Anna Kaisa Lachemneier fra Sønderborgklubben SØVK i nærkamp ved nettet. Foto: Timo Battefeld

Idrætshøjskolen lagde lørdag rammer til den sjette udgave af Sønderborg Open med seks baner til beachvolley i en stor sandkasse bag skolen.

Sønderborg: Det er ikke til at se det, hvis man altså ikke lige ved det. Men bag en af idrætshøjskolens store gule bygninger ligger en kæmpemæssig sandkasse og byder sig til. Ikke så meget til skovl og spand, men til for eksempel en begivenhed som Sønderborg Open. For her i sandkassen er der lørdag sat seks baner op til beachvolley-turnering.

- Sidste år forsøgte vi at inddrage et område nede på stranden, for at gøre det mere synligt for lokale at komme og se på. Men efter et par timers spil måtte vi give op. For selv om der var renset op, arbejdede glas og grillkul sig op af sandet. Det er også meget omstændigt og forbundet med mange regler, så vi nåede det ikke til år, forklarer Peter Lyø, der er volleytræner og leder af dagens beachvolley-turnering.

- Men vi har ikke givet op. Og vi gør nok forsøget næste år igen, tilføjer Lyø, der bor i Odense, men to gange i ugen er han på skolen for at træne spillere i volleysporten.

Det er jo også bare sjovt. Beachvolley er i det hele taget ret sjovt - særligt at kaste sig i sandet.

Grith Lachenmeier, beachvolley-spiller

Sønderborg Open

Sønderborg Open er en del af Pepsi Max Beachvolley Tour 2018, hvor nogle af Danmarks bedste beachvolleyspillere kæmper.I Sønderborg var der i alt 48 hold fra 2. division og ned. Fire hold var på venteliste i den populære turnering, der blev spiller i Sønderborg ved idrætshøjskolen for sjette gang.

De i alt 21 destinationerne på Pepsi Max Beachvolley Tour 2018 er specifikt udvalgt ud fra faciliteter, sandkvalitet og lokal frivillig opbakning.

Pepsi Max Beachvolley Tour 2018 kulminerer med DM-finaler på Amager Strand den 11.-12. august.Læs mere på www.beachvolley.dk

Med kun to på hvert hold lægger sandet op til, at man smider sig for at nå en bold. Foto: Timo Battefeld

Lokale piger

Blandt dem er de lokale piger Maja Joensen, Freja Gørtz, Anna Kaisa Lachenmeier og Grith Lachenmeier - alle fra familier med stærke familietraditioner til sporten.

- På et tidspunkt skulle jeg vælge mellem badminton og volley, men det var nu ikke så svært, fortæller Maj, fem minutter før de alle fire skal på banen. Blandt de 48 hold faldt kampfordelingen sådan ud, at de skal spille mod hinanden. Men det lader ikke til at påvirke dem synderligt, og de har da også lige varmet op sammen.

- Det er jo også bare sjovt. Beachvolley er i det hele taget ret sjovt - særligt at kaste sig i sandet, ler Grith.

- Men også temmelig hårdt med sandunderlaget, understreger Freja. De to træner i øvrigt også sammen i Kolding i den almindelig volley-disciplin.

- Beachvolley-turneringer er styret en del af vejret, så vi deltager i dem, vi kan komme til, og der har været nogle stykker her i det gode forsommervejr, siger Anna.

Bare tæer og beachvolley fyldte den store sandkasse bag idrætshøjskolen. Foto: Timo Battefeld
Annonce

Måske en hal på vej

Mange af spillerne er glade for dagens lidt skyede og mere kølige vejr. Fredag eftermiddag var der nemlig opvisning med herrelandsholdet i 28 grader og vindstille.

- Da var det som en varm gryde her på banerne, supplerer Peter Lyø.

Han afslører samtidig, at skolen har en plan om at opføre en hal til indendørs volley, hvis sommervejret ikke arter sig, som det har gjort den seneste tid.

- Beachvolley tiltrækker mange, og flere parker har fået deres egne sandbaner. Der er kun to klubber, som i dag har indendørs baner, så vi bliver den første skole, hvis det lykkes med en hal, forklarer Peter Lyø og viser en tegning af en hal med tre baner omkranset af palmer.

Elever på idrætshøjskolen arbejder også med sporten som en event, der indgår i undervisningen. Her vil en hal også være et stort plus.

Herrerne var selvfølgeligogså repræsenteret i Sønderborg Open. Foto: Timo Battefeld
Det er hårdt at spille i det løse sand. Her er det Grith Lachenmeier og Freja Gørtz fra Sønderborg på hold sammen. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
En kraftanstrengelse med lyd. Foto: Timo Battefeld
Der gøres tegn før serv. Foto: Timo Battefeld
I alt 48 hold fra hele landet deltog i Sønderborg Open. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce