Annonce
Tønder

Beachvolleyball-anlæg forskønnes for lille halv million kroner

Volleyball-klubben TSV-75 har fået grønt lys til at opgradere klubbens beachvolley-anlæg bag Tønder Sports- og Fritidscenter. Klubben har fået knap en halv million kroner fra en række fonde til projektet. Sådan forestiller arkitektfirmaet Arkkon sig anlægget. Illustration: Arkkon Arkitekter

Tønder. Volleyball-klubben TSV-75 har fået grønt lys fra kultur- og fritidsudvalget til at igangsætte et større forskønnelsesprojekt på den kommunale grund bag Tønder Sport- og Fritidscenter, hvor klubben har sit beachvolley-anlæg.

Projektet har været i støbeskeen siden foråret 2018. Inden for få uger sætter TSV-75 projektet i søen - det skal udføres af det lokale arkitektfirma Arkkon Arkitekter Aps og underleverandører. Forberedelserne til projektet har stået på det meste af 2018, hvor klubben har indhentet tilbud fra forskellige lokale entreprenører/arkitekter og sideløbende søgt fondsmidler.

- TSV-75's bestyrelse besluttede i foråret 2018, at beachvolleyball skal være et satsningsområde for klubben i de kommende år. Men med vores vision stod det klart, at vi havde brug for bedre og hyggeligere faciliteter omkring vores beachbaner. I dag har vi ikke engang et skur, fortæller formand for TSV-75 Andreas Jung.

Projektet startes op i februar og skal stå færdigt midt i april, så det opgraderede anlæg kan tages i brug til den kommende beachvolley-sæson, der begynder 1. maj. Prisen er i omegnen af 470.000 kroner.

Annonce
Volleyball-klubben TSV-75 satser på beachvolley med et stort forskønnelsesprojekt på klubbens beachvolley-anlæg bag Tønder Sports- og Fritidscenter. Stedet skal gøres til et hyggeligt samlingssted, hvor man kan spille volleyball, høre musik og grille. Illustration: Arkkon Arkitekter
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce