Annonce
Esbjerg

Beboer fra Østergade modtog møbler fra hjælpsomme esbjergensere: - Jeg er fuldstændig overvældet

Det var også Mathias Jensen, som først opdagede revnerne i bygningen og slog alarm til de andre beboere. Foto: Janê Gad Akrawi
Mathias Jensen er en af beboerne fra ejendommen i Østergade 57, hvor en gavl sidste uge kollapsede og tvang beboerne fra hus og hjem. Han takker nu for esbjergensernes hjælpsomhed, efter han har modtaget en storm af henvendelser fra folk, der gerne ville forære ham brugte møbler.

Esbjerg: Tirsdag den 11. maj var ikke en god dag for Mathias Jensen. Han boede i Østergade 57 og sad om formiddagen og spillede computer, da en del af gavlen pludselig kollapsede. Mathias reagerede hurtigt og fik de andre beboere ud af bygningen, hvis skæbne endnu er uvis.

Og tiden bagefter har bestemt også været en prøvelse for den 21-årige.

Den første nat sov han på et hotel, men allerede dagen efter var han ude og kigge på nye lejligheder, som ejerne af Østergade 57 havde fundet og fået stillet til rådighed for lejerne. Mathias valgte en i nærheden af biblioteket, som egentlig minder ret meget om den, han mistede, fortæller han.

Annonce

- Det var en meget forvirret dag, hvor jeg bare prøvede at finde ud af, hvad der nu skulle ske. Men ejerne var virkelig gode til at hjælpe. Jeg er helt overrasket over det, for det var ikke deres skyld, men de har jo reelt skaffet mig en lejlighed på en dag, siger Mathias Jensen, som også fortæller, at hans indskud fra lejligheden på Østergade er blevet overført til den nye lejlighed.

Ingen indboforsikring

Mathias Jensen regner ikke med at se særligt mange af sine ting igen. Han fortæller, at da det, der var tilbage af bygningens gavl, blev pillet ned for at undgå tilskadekomne forbipasserende, betød det, at bygningens vandrør sprang.

- Så alt elektronik og alle bløde møbler er ødelagt af vandskaden. Resten kan man selvfølgelig godt håbe på at få at se igen, men jeg ved det ikke. Mit tøj, regner jeg for eksempel med, godt kan holde til at blive vådt, så jeg har ikke købt noget nyt endnu. Jeg har faktisk stadig det samme tøj på, som da det skete, siger han.


Det er fantastisk, at der findes mennesker, som har lyst til at hjælpe andre, selvom de ikke kender dem.

Mathias Jensen


For der er rigeligt at investere i. 21-årige Mathias Jensen har ikke nogen indboforsikring og har derfor haft mange udgifter, han pludselig skulle dække igen. Han har allerede optaget lån for 6000 kroner til nye møbler og gulvtæppe, og han har ikke lyst til at optage flere lån, selvom han ikke ved, hvornår eller i hvilket omfang han kommer til at se sine ting igen.

Og han ved heller ikke endnu, om det bliver muligt at få hjælp fra forsikringen af bygningen eller af nabogrunden, hvor en udgravning mistænkes for at være årsag til kollapset. Mathias Jensen har opgivet at følge med i forsikringssagen, og han regner heller ikke med at få nogen form for erstatning, selvom han da selvfølgelig vil gøre forsøget, når årsagen til kollapset er fundet.

Annonce

Hjælpsomme esbjergensere

Men udover tøjet mangler Mathias Jensen ikke meget. Han lavede kort tid efter flytningen et Facebook-opslag, hvor han bad om gamle møbler og er overvældet over mængden af henvendelser, han modtog. Han har både fået seng, møbler og køkkenting og fortæller, at hans nye lejlighed nu stort set har alt det, han skal bruge.

- Jeg mangler stadig en computer, TV og kamera. Sådan nogle dyre ting, men det må jo komme om et godt stykke tid, når jeg har råd. En seng er jo førsteprioritet, siger Mathias Jensen.

Og han er ikke den eneste tidligere beboer fra Østergade 57, som har modtaget hjælp. I Facebook-gruppen 'Info fra borger til borger i Esbjerg Kommune' har flere medlemmer udtrykt ønske om at hjælpe de unge mennesker, som boede i bygningen, og en af beboerne, Cecilie, som skulle have holdt sin fødselsdagsfest i sin lejlighed dagen efter kollapset, fik i stedet lov at have festen i personalerummet i Føtex Smedegade, hvor hun arbejder.

For Mathias Jensen har hjælpen haft stor betydning, og han har kun taknemmelige ord til overs for de esbjergensere, som forærede ham deres gamle sager.

- Jeg er fuldstændig mundlam. Det er fantastisk, at der findes mennesker, som har lyst til at hjælpe andre, selvom de ikke kender dem. Jeg ville ønske, at jeg kunne gøre noget for at hjælpe dem tilbage. Jeg har tilbudt at slå græsset eller sådan noget, for det er simpelthen så sødt af dem, at de vil gøre det for mig, siger han.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Jens og Inger er tredje generation på Cathrineberg: Nu sætter de proprietærgården til salg for 38 millioner kroner

Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Annonce