Annonce
Billund

Beboer kom til skade på Frihavnens rampe

Tirsdag formiddag faldt en beboer på Frihavnen af den meget omdiskuterede rampe. Arkivfoto

Den meget omtalte rampe på plejecenter Frihavnen i Vorbasse har krævet sit første offer. En beboer kørte tirsdag af rampen og brækkede et håndled.

Annonce

Vorbasse. Tirsdag skete det, som de pårørende havde frygtet: En af beboerne kørte galt på den nye rampe på plejecenter Frihavnen i Vorbasse.

Beboeren slog hovedet og har brækket det ene håndled. Vedkommende kom på sygehuset, og var tirsdag eftermiddag igen på vej tilbage til sin bolig på plejecentret.

- Vi er utrolig kede af, at uheldet er sket. Vi ved på nuværende tidspunkt ikke præcis, hvordan der er sket, men vil selvfølgelig få det undersøgt med henblik på, om der er yderligere sikkerhedstiltag, der kan gøres for at forhindre, at noget sådant sker igen, siger social- og sundhedsdirektør Jan Møller Iversen.

Gangen med rampen er nu lukket, så der ikke sker flere faldulykker, og Jan Møller Iversen tager onsdag til Vorbasse for at være med til at se på, om man kan få klarhed over, hvad der præcis er sket, og hvad der kan gøres for at forhindre ulykker i fremtiden.

- Vi tror, det er en borger, der selv er kørt ned ad rampen, og så bliver det måske svært at rekonstruere forløbet, siger han.

Social- og sundhedsdirektøren understreger, at rampen var godkendt af Statens Byggeforskningsinstitut.

- Men det har jo aldrig været meningen, at det var en rampen, beboerne selv skulle køre på. Planen var, at det skulle foregå sammen med personale, siger han.

Sagen kort

Der var afsat to millioner kroner til byggeriet på Frihavnen i Vorbasse. Da der er ifølge Billund Kommune er tale om boligforbedringer, skal beboerne betale halvdelen af byggeriet. Det ender med en huslejestigning for beboerne på mellem 11 og 24 procent, da der også er gammel gæld og andre fejl med i beregningerne.

Den sag har været debatteret i byrådssalen og avisen spalter siden efteråret og blev afsluttet i april med beslutningen om, at beboerne skal betale.

Annonce

Rystet formand

Peter Noes Poulsen, formand for pårørenderådet, er rystet.

- Det er det, vi alle sammen havde frygtet, men jo ikke ventet ville ske så hurtigt, siger han.

Rampen i tilbygningen er endnu ikke blevet officielt indviet. Det sker først i juni.

Peter Noes Poulsen har forgæves forsøgt at overbevise politikerne om, at den nye rampe ikke var en forbedring af beboernes boliger. Det lykkedes ikke, men det håber han, at det gør nu.

- Den her ulykke er jo et klart bevis på, at rampen ikke har forbedret boligarealet og dermed ikke er noget, beboerne skal betale for, siger han.

Han håber, at Billund Kommune nu vil omgøre beslutningen om at lade beboerne på Frihavnen stige i husleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Der skal summe af liv og glade dage

Annonce