x
Annonce
Billund

Beboer kom til skade på Frihavnens rampe

Tirsdag formiddag faldt en beboer på Frihavnen af den meget omdiskuterede rampe. Arkivfoto

Den meget omtalte rampe på plejecenter Frihavnen i Vorbasse har krævet sit første offer. En beboer kørte tirsdag af rampen og brækkede et håndled.

Vorbasse. Tirsdag skete det, som de pårørende havde frygtet: En af beboerne kørte galt på den nye rampe på plejecenter Frihavnen i Vorbasse.

Beboeren slog hovedet og har brækket det ene håndled. Vedkommende kom på sygehuset, og var tirsdag eftermiddag igen på vej tilbage til sin bolig på plejecentret.

- Vi er utrolig kede af, at uheldet er sket. Vi ved på nuværende tidspunkt ikke præcis, hvordan der er sket, men vil selvfølgelig få det undersøgt med henblik på, om der er yderligere sikkerhedstiltag, der kan gøres for at forhindre, at noget sådant sker igen, siger social- og sundhedsdirektør Jan Møller Iversen.

Gangen med rampen er nu lukket, så der ikke sker flere faldulykker, og Jan Møller Iversen tager onsdag til Vorbasse for at være med til at se på, om man kan få klarhed over, hvad der præcis er sket, og hvad der kan gøres for at forhindre ulykker i fremtiden.

- Vi tror, det er en borger, der selv er kørt ned ad rampen, og så bliver det måske svært at rekonstruere forløbet, siger han.

Social- og sundhedsdirektøren understreger, at rampen var godkendt af Statens Byggeforskningsinstitut.

- Men det har jo aldrig været meningen, at det var en rampen, beboerne selv skulle køre på. Planen var, at det skulle foregå sammen med personale, siger han.

Annonce

Sagen kort

Der var afsat to millioner kroner til byggeriet på Frihavnen i Vorbasse. Da der er ifølge Billund Kommune er tale om boligforbedringer, skal beboerne betale halvdelen af byggeriet. Det ender med en huslejestigning for beboerne på mellem 11 og 24 procent, da der også er gammel gæld og andre fejl med i beregningerne.

Den sag har været debatteret i byrådssalen og avisen spalter siden efteråret og blev afsluttet i april med beslutningen om, at beboerne skal betale.

Rystet formand

Peter Noes Poulsen, formand for pårørenderådet, er rystet.

- Det er det, vi alle sammen havde frygtet, men jo ikke ventet ville ske så hurtigt, siger han.

Rampen i tilbygningen er endnu ikke blevet officielt indviet. Det sker først i juni.

Peter Noes Poulsen har forgæves forsøgt at overbevise politikerne om, at den nye rampe ikke var en forbedring af beboernes boliger. Det lykkedes ikke, men det håber han, at det gør nu.

- Den her ulykke er jo et klart bevis på, at rampen ikke har forbedret boligarealet og dermed ikke er noget, beboerne skal betale for, siger han.

Han håber, at Billund Kommune nu vil omgøre beslutningen om at lade beboerne på Frihavnen stige i husleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce