Annonce
Billund

Beboer kom til skade på Frihavnens rampe

Tirsdag formiddag faldt en beboer på Frihavnen af den meget omdiskuterede rampe. Arkivfoto

Den meget omtalte rampe på plejecenter Frihavnen i Vorbasse har krævet sit første offer. En beboer kørte tirsdag af rampen og brækkede et håndled.

Vorbasse. Tirsdag skete det, som de pårørende havde frygtet: En af beboerne kørte galt på den nye rampe på plejecenter Frihavnen i Vorbasse.

Beboeren slog hovedet og har brækket det ene håndled. Vedkommende kom på sygehuset, og var tirsdag eftermiddag igen på vej tilbage til sin bolig på plejecentret.

- Vi er utrolig kede af, at uheldet er sket. Vi ved på nuværende tidspunkt ikke præcis, hvordan der er sket, men vil selvfølgelig få det undersøgt med henblik på, om der er yderligere sikkerhedstiltag, der kan gøres for at forhindre, at noget sådant sker igen, siger social- og sundhedsdirektør Jan Møller Iversen.

Gangen med rampen er nu lukket, så der ikke sker flere faldulykker, og Jan Møller Iversen tager onsdag til Vorbasse for at være med til at se på, om man kan få klarhed over, hvad der præcis er sket, og hvad der kan gøres for at forhindre ulykker i fremtiden.

- Vi tror, det er en borger, der selv er kørt ned ad rampen, og så bliver det måske svært at rekonstruere forløbet, siger han.

Social- og sundhedsdirektøren understreger, at rampen var godkendt af Statens Byggeforskningsinstitut.

- Men det har jo aldrig været meningen, at det var en rampen, beboerne selv skulle køre på. Planen var, at det skulle foregå sammen med personale, siger han.

Annonce

Sagen kort

Der var afsat to millioner kroner til byggeriet på Frihavnen i Vorbasse. Da der er ifølge Billund Kommune er tale om boligforbedringer, skal beboerne betale halvdelen af byggeriet. Det ender med en huslejestigning for beboerne på mellem 11 og 24 procent, da der også er gammel gæld og andre fejl med i beregningerne.

Den sag har været debatteret i byrådssalen og avisen spalter siden efteråret og blev afsluttet i april med beslutningen om, at beboerne skal betale.

Rystet formand

Peter Noes Poulsen, formand for pårørenderådet, er rystet.

- Det er det, vi alle sammen havde frygtet, men jo ikke ventet ville ske så hurtigt, siger han.

Rampen i tilbygningen er endnu ikke blevet officielt indviet. Det sker først i juni.

Peter Noes Poulsen har forgæves forsøgt at overbevise politikerne om, at den nye rampe ikke var en forbedring af beboernes boliger. Det lykkedes ikke, men det håber han, at det gør nu.

- Den her ulykke er jo et klart bevis på, at rampen ikke har forbedret boligarealet og dermed ikke er noget, beboerne skal betale for, siger han.

Han håber, at Billund Kommune nu vil omgøre beslutningen om at lade beboerne på Frihavnen stige i husleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce