Annonce
Varde

Beboer glemte køleskabslågen: 15.000 kroner i bøde til bosted

Her kontrolrapporten. Bostedet har valgt at betale bødeforlægget.
Der røg den elitesmiley. Bostedet Grønmosegård indkasserer sur smiley for køleskab, der var blevet for varmt. Det var der en grund til.
Annonce

Ansager: Det blev dyrt, da en beboer på bostedet Grønmosegård ved Ansager glemte at lukke køleskabet.

Den 7. oktober var Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg på bostedet, der i øjeblikket huser ni voksne beboere, der i behandling for forskellige problmer. Det blev konstateret, at der var en for høj temperatur i det pågældende køleskab.

Fødevarekontrollen målte en temperatur på 10,3 grader. Creme fraiche blev målt til 10,1 grader, kogte æg til 10,8 grader og leverpostej til 12,8 grader.


Hun vurderer, at der ikke er noget alternativ, selv om der er mulighed for at indklage over en afgørelse truffet af Fødevarestyrelsen.


Der var også andre varer i køleskabet. Grønmosegård valgte at kassere fødevarerne i køleskabet under tilsynet.

Annonce

Ellers var alt i den skønneste orden

Ellers er der ingen anmærkninger i kontrolrapporten. Både rengøring, egenkontrol og godkendelser er i skønneste orden - til et ettal, som topkarakteren hedder.

Men den høje temperatur i kølekabet udløser en bøde på hele 15.000 kroner.

Lederen af Grønmosegård, Anne-Line Kristiansen, oplyser, at den høje temperatur jo altså skyldes den glemte låge, men at køleskabet sådan set fungerede. Alligevel har bostedet nu investeret i et nyt køleskab, hvor lågen måske fungerer bedre.

Det er desuden et køleskab med en alarm, hvis lågen ikke lukkes ordentligt.

- Vi betaler bøden, siger Anne-Line Kristiansen.

Hun vurderer , at der ikke er noget alternativ, selv om der er mulighed for at indklage en afgørelse truffet af Fødevarestyrelsen.

Hold køleskabet på fem grader eller mindre

1: Ifølge Fødevarestyrelsens bør alle tjekke, at køleskabet har en temperatur på fem grader eller mindre.

2: Det gælder også private.

3: Der gives på Fødevarestyrelsens hjemmeside forskellige råd - blandt andet at køle varm mad hurtigt ned til køleskabstemperatur. Det er nemlig ved stuetemperatur, 20 grader, at  bakterierne for alvor har gode mulighed for at brede sig

Før bostedet fik tildelt den sure smiley, havde det en elitesmiley.

Er der nogen, der er blevet syge?

- Nej, det er der ikke, siger Anne-Line Kristiansen, som pointerer, at der tidligere er foretaget egenkontrol med termometer som foreskrevet, og at bostedet ikke tidligere har målt en for høj temperatur i et køleskab.

Grønmosegårds målgruppe er kvinder, mænd og par - fra 18 år og opefter - med en eller flere psykiatriske diagnoser. Der kan eventuelt også være problemer med alkohol- og narkotika, oplyser den selvejende institution på sin hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Marinus og Jette har en finger med i alt

Annonce