Annonce
Vejen

Beboer på tungt trafikeret vej: Børnene får ikke lov til at cykle på vejen

Morten Fagerberg, der bor med sin familie på Kærvej, kan godt mærke, at der over de seneste år har været en meget stor stigning i antal af køretøjer på Kærvej. Hans tre børn har instrukser om, at de - når de cykler hjem fra skolen i Askov - ikke må køre på Kærvej. Foto: Dorthe Andresen
Morten Fagerberg, der de seneste godt 17 år har boet på Kærvej, har kunnet mærke, at der med årene er kommet mere og mere trafik på vejen. Ingen af hans tre børn får lov til at cykle på vejen.

Trafik: - Vi kan godt mærke, at der er kommet ekstra trafik - og især meget tung trafik. Men det er klart, at hvis man vil undgå at køre gennem Brørup eller Askov eller på Boulevarden, så ligger vi lige midt i.

Ordene er Morten Fagerbergs. Han har de seneste godt 17 år boet på Kærvej med sin familie. I begyndelsen var det kun ham og hustruen, men siden er tre børn kommet til. Børnene er nu 10, 13 og 14 år gamle.

De to yngste børn går i skole i Askov, mens det ældste går på Grønvangskolen i Vejen.

Annonce

- Om morgenen kører jeg dem typisk. Men så har de deres cykler med. Når de så cykler hjem, så skal de tage skolevejen ned til Ladelund Efterskole og så den vej hjem, fortæller Morten Fagerberg, der har givet sine børn besked på, at de ikke må cykle på Kærvej - og selvom der er en udvidelse af vejen i vente, så er Morten Fagerberg helt skråsikker.

- Da kommer de heller ikke til at køre via Kærvej. Der er jo - gud ske tak og lov - ikke sket noget, men bare tanken om, at de var på Kærvej, og der kom en traktor eller en lastbil, og de så blev presset ud i rabatten og ned i grøften, siger Morten Fagerberg.


Krydset Kærvej-Esbjergvej er så horribelt dårligt både med udsynet, men også med kvaliteten af vejbelægningen.

Morten Fagerberg, beboer på Kærvej


Han har med jævne mellemrum haft fat i kommunen for at få medarbejdere ud og reparere rabatten. For indtil vejen bliver udvidet, så er det nødvendigt, at biler/lastbiler flere gange om dagen må ud i rabatten, når de skal passere hinanden.

Horribelt dårligt kryds

- Jeg tror måske, at de er trætte af mig hos teknik & miljø ved Vejen Kommune, men det er bare ikke i orden, at man kun ved henvendelser tager ud og fikser rabatten på Kærvej, indtil der kommer en permanent løsning. Jeg forstår godt, at der er mange hensyn at tage, og midlerne skal prioriteres, men kom nu i gang med at sikre Kærvej, så den ikke længere er til fare for alle, der benytter den, lyder det fra Morten Fagerberg, der også gerne havde set, at der blev etableret en rundkørsel i krydset Kærvej-Esbjergvej.

Trafikken på Kærvej

Tal fra Vejen Kommune viser, at trafikbelastningen på Kærvej er steget fra 458 biler i døgnet i 2012 til 1245 biler i døgnet i 2017.

Lastbilprocenten er også steget fra 9,7 procent til 13,2 procent. Stigningen skyldes, at broen under banen blev ombygget i forbindelse med elektrificering af jernbanen.

Forvaltningen skriver i en indstilling til Udvalget for teknik & miljø, at: "Når Kærvej istandsættes kan det ikke udelukkes, at trafikken stiger yderligere, fordi vejen bliver en attraktiv og alternativ rute til det sydøstlige område af Brørup.

På Esbjergvej er trafikbelastningen i 2020 talt til 3510 biler i døgnet med 3,4 procent lastbiler. Gennemsnitshastigheden er 78,1 km/t, og 85 procent af trafikanterne kører under 86,9 km/t.

- Krydset Kærvej-Esbjergvej er så horribelt dårligt både med udsynet, men også med kvaliteten af vejbelægningen.

Han påpeger, at udsynet især er rigtig dårligt, hvis man kommer kørende på den nordlige del af Kærvej og skal ud på Esbjergvej eller over krydset.

- Det er rigtig skidt. For det første så skal man holde lidt oppe ad en lille bakke, og man skal have bilens snude et godt stykke ud for at se, om der kommer nogen. Tænk, hvis der kommer en mindre rutineret bilist, som risikerer at gå i stå derude, siger Morten Fagerberg.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Iværksætter postede millioner i at gøre asfaltarbejde grønnere: - Vi skal nok udvide med 8-10 mand

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

En Europa-palle er steget med 100 kroner: Pallefabrik har aldrig oplevet noget lignende

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Livsstil

Vin fra Spaniens høje helvede: Kom med til masterclass med Jonas Tofterup fra Esbjerg, Danmarks eneste Master og Wine

Sydjylland

Dansk Handicap Forbund: Familier må tit kæmpe for at få den hjælp, de har krav på

Aabenraa For abonnenter

Minister klapper i: Familie frygter for livet efter advarsel om udvisning

Erhverv

Kartoffeldag bød på snak om pomfritter og Blå Congo

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Se videoanalysen og højdepunkter: Derfor var sejren over Brøndby helt fortjent

Kolding For abonnenter

Pernille har været ramt af alvorlig sygdom og bekymringer i flere år: - Mit fleksjob gør, at jeg ikke har alt for ondt af mig selv

Aabenraa

Så er der fest: Lokale bands kan ikke følge med efterspørgslen

Annonce