Annonce
112

Ænsede hverken røgalarm, råb eller bank på ruden: Beboer sov tungt i røgfyldt lejlighed

Lejligheden var fyldt med røg. Der var dog ingen brand. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

HADERSLEV: En 31-årig mand sov tungt i sin lejlighed på Ny Erlevvej natten til torsdag. Han ænsede ikke, at lejligheden var fyldt med røg, at der blev råbt og banket på ruden og at røgalarmen havde kørt i en halv time.

Så der blev slået alarm klokken 01.37. Brandmænd fra både Falck og Hoptrup Frivillige Brandværn måtte ud af dynerne, for meldingen lød på bygningsbrand.

Da brandfolkene trængte ind i lejligheden, var der dog ingen ild. Men der stod en pande med olie på den tændte kogeplade i køkkenet. Den var tændt på fuld blus. Der kan have været ild i olien.

Den 31-årige mand blev reddet ud af røgdykkere og undersøgt af en læge. Men han var sluppet for røgforgiftning.

– Der var utrolig meget røg. Så det er rigtig fint, at der blev reageret på det. For spørgsmålet er, hvad der var sket, hvis der ikke var blevet reageret, siger politikommissær Morten Alslev.

Sagen får alligevel konsekvenser for den unge mand. Han blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven. Og så trænger lejligheden til en hovedrengøring.

Men han havde trods alt en røgalarm.

– Den reddede også dem ovenpå, konstaterer indsatsleder Mikkel Linnet.

Falcks stige blev aflyst. Og tankvognen fra Hoptrup vendte om i Falck-rundkørslen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce