Annonce
Esbjerg

Beboer tilbyder at betale forundersøgelse til ny stitunnel under hovedvej A11

Søren Heide Lambertsen(th.), Jesper Frost Rasmussen, Peter Laursen og Karin Sandrini mener alle, at det vil være en god løsning med en stitunnel under hoved A11 istedet for det nuværende helleanlæg, hvor man står meget tæt på den forbipasserende trafik. Kommunen har også prioriteret projektet over for Vejdirektoratet. Foto: Kåre Welinder
Esbjerg Kommune giver stitunnel under hovedvej A11 ved Bjerrumvej førsteprioritet hos Vejdirektoratet for at forbedre sikkerheden for beboere og som adgangsvej til Vadehavet, Kammerslusen og national cykelrute. Samtidig tilbyder beboer at betale for projektets forundersøgelse for at gøre processen nemmere.

Ribe: - Det er jo decideret ubehageligt.

Sådan sagde folketingsmedlem Hans Christian Schmidt (V), da han sammen med Troels Ravn, (S) tilbage i maj måned stod på et lille helleanlæg på hovedvej A11 mellem Bjerrumvej og Holmevej med lastbiler blæsende tæt forbi i begge retninger.

De to lovede dengang, at de ville arbejde for en underføring under hovedvej A11, fordi vejen ganske enkelt er for farlig at passere. Siden besøget er der blevet arbejdet så meget i kulisserne, at Esbjerg Kommunes Teknik & Byggeudvalg på seneste møde 9. august prioriterede netop dette projekt allerøverst, da Vejdirektoratet anmodede Esbjerg Kommune om stillingtagen til nye cykelstier og stikrydsninger på statsvejene.

- Vi kan ikke sige, at fordi vi har denne løsning som en førsteprioritet, at så er det 100 procent sikkert, at det bliver ført ud i livet, men fra Teknik og Byggeudvalget er prioriteringen et klart signal om, hvad det er, vi gerne vil, sagde udvalgsformand Søren Heide Lambertsen, (S), da han mandag middag besøgte Bjerrumvej sammen med flere andre fra Esbjerg Kommune, der i den grad vidner om, hvor høj en prioritet, projektet har.

Prioritering

Vejdirektoratet har anmodet om Esbjerg Kommunes stillingtagen til ønsker til nye cykelstier og stikrydsninger på statsvejene.

Generelt ønsker Esbjerg Kommune, at der etableres cykelstier langs de statsveje, hvor der ikke allerede er etableret stier, men derudover har Esbjerg Kommune valgt at give to projekter førsteprioritet. En stitunnel i Ribe, hvor Holmevej krydser Ringvejen/Hovedvej A11 mod Bjerrumvej en stitunnel ved Tjæreborgvej/Vestre Strandvej, hvor den nationale stirute 1/Vestkystruten krydser Tjæreborgvej.

Høj prioritet

Blandt deltagerne var ud over Søren Heide Lambertsen også borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), formand for Plan & Miljøudvalget Karen Sandrini, (S), drift & anlægschef Morten Andersson, repræsentanter fra Lokalråd Ribe Midt samt direktør hos Ib Laursen ApS, Peter Laursen, der som beboer på Bjerrumvej har ydet en aktiv indsats for at gøre en underføring til virkelighed.

- Jeg er rigtig glad for, at kommunen også er med nu, og har valgt at sætte sagen øverst på prioritetslisten til Vejdirektoratet, og jeg har stadig ikke mødt nogen, der ikke synes dette er en god idé, sagde Peter Laursen, mens der for Jesper Frost Rasmussen heller ikke er tvivl om, at der er tale om en farlig passage.

- Vi vil fra kommunens side gerne være med til at lægge pres på Vejdirektoratet, men vi skal huske på, at det er Folketinget, der tager den endelige beslutning blandt mange gode projekter over hele landet, sagde Jesper Frost Rasmussen, mens også Karen Sandrini kaldte en mulig underføring under hovedvej A11 for en åbenlys fornuftig løsning.

Annonce

Vil gerne betale

Troels Ravn og Hans Christian Schmidts besøg var ikke kun forårsvalgflæsk, for Troels Ravn har senere forklaret Peter Laursen, at han vil følge op på sagen i Folketinget.

Under mandagens friluftsmøde kom Peter Laursen så med det tilbud, at han gerne vil betale for den forundersøgelse, som Vejdirektoratet har nikket ja til at gå i gang med, og dette vil også blive en del af den prioritering, kommunen sender til Vejdirektoratet senest 1. september.

- Jeg ved ikke, om det kan hjælpe, men jeg tror det kan gøre processen nemmere, hvis denne første del er i orden. Det ligger mig meget på sinde at få dette sat i gang, og kan jeg være med til at skære et halvt til et helt år af processen, så er det det hele værd, sagde Peter Laursen.

Det vides endnu ikke, hvornår Vejdirektoratets endelige prioritering af projekter finder sted. For Esbjerg Kommune bliver næste skridt at tage kontakt til Vejdirektoratet for at undersøge, hvad de vil anbefale i forhold til en handleplan for de kommende måneder, så en eventuel forundersøgelse foretaget i efteråret ikke går hen og bliver utidssvarende, hvis projektet prioriteres fra Vejdirektoratet.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Drukfest for skoleelever bliver ikke lavet om: Mens dele af landet forbyder alkohol på sidste skoledag, holder Esbjerg fast i de gamle traditioner

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Annonce