Annonce
Tønder

Beboere frygter for at blive naboer til muslimsk samlingssted og bedehus

Det gule parcelhus Lærkevej 50, der er udset til at blive muslimsk samlingssted, ligger på hjørnet af Nordre Landevej. I baggrunden ses Tønders ny brandstation og det røde tag fra Jehovas Vidners rigssal ud til Nordre Landevej. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Beboerne på Lærkevej har lavet en underskriftsindsamling og håber på politisk handling der forhindrer, at et parcelhus i deres område bliver mødested for den lokale afdeling af Det Islamiske Trossamfund. Det vil gå ud over trafiksikkerhed og huspriser, siger de. Høringsfasen udløber på fredag.

Annonce

TØNDER: Rygterne har svirret i nogen tid. Men nu har beboerne på Lærkevej i Tønder fået vished: Der er konkrete planer om at forvandle parcelhuset Lærkevej 50 til muslimsk samlingssted og bedehus.

Det er en udsigt, langt fra alle er glade for.

- Jeg kan sige, at langt den overvejende del af Lærkevej er imod, siger Michael Friis, der bor i den sydlige del af Lærkevej.

Det muslimske mødested er udset til at blive placeret i den nordlige ende på hjørnet af Lærkevej/Nordre Landevej.

Tønder Kommune gennemfører netop nu en nabohøring. Den vil resultere i en del indsigelser, blandt andet en underskriftsindsamling med knap 30 navne, der allerede er afleveret på rådhuset.

Det er stort set ligegyldig om der er tale om en rockerborg eller et muslimsk samlingssted. Sådan noget skal ikke ligge på Lærkevejj.

Michael Friis, beboer, Lærkevej, Tønder
Lærkevej 50 ejes ifølge Tinglysningen af "Det Islamiske Trossamfund af Bosniakker i Danmark" og har på det seneste gennemgået en gennemgribende renovering. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Mødested

Af de breve, som kommunen har udsendt til de nærmeste naboer til ejendommen Lærkevej 50, fremgår blandt andet følgende:

- Det Islamiske Trossamfund (Bosnisk Forening) har søgt om tilladelse til, at anvende ejendommen Lærkevej 50 (matr. nr. 2078 Tønder) til foreningshus/forsamlingshus, hvor der skal holdes møder/være mødested for foreningen til at se fodbold, holde fest en til to gange om året for foreningens medlemmer og at man skal kunne bede der. Det er oplyst at foreningen har cirka 50 medlemmer.

Michael Friis og andre beboere på Lærkevej er blandt bekymret for de trafikale forhold, som et forsamlingshus på deres vej kan medføre. Den lille beboelsesvej er i forvejen belastet af, at mange bilister benytter Lærkevej som smutvej. Og Michael Friis har endnu en frygt:

- Min største bekymring er faktisk prisen på mit hus. Det er stort set ligegyldigt, om der er tale om en rockerborg eller et muslimsk samlingssted. Sådan noget skal ikke ligge på Lærkevej, siger han.

Lærkevej 50 ligger ud til den meget trafikere Nordre Landevej. Beboerne på Lærkevej frygter øget trafik og parkeringsproblemer på deres villavej, hvis planerne om et muslimsk mødested bliver virkelighed. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Ejet af foreningen

Det gule parcelhus har fremstået i dårlig tilstand i længere tid. Men de seneste måneder har bygningen gennemgået en gennemgribende modernisering. Foran huset, ud til Lærkevej, er der også gjort klar til at etablere parkeringspladser.

Ifølge Tinglysning.dk ejes huset i dag af "Det Islamiske Trossamfund af Bosniakker i Danmark".

Kommunens høringsfase løber indtil på fredag.

JydskeVestkysten har været i forbindelse med en talsmand for Bosnisk Forening, der oplyser at han ikke kan udtale sig på nuværende tidspunkt, men er klar til at stille op til interview på et senere tidspunkt.

Lærkevej 50, Tønder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Lærkevej 50, Tønder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Kolding

Efter borgmesters nej til Eva Kjer: V-profiler undrer sig over indblanding

Annonce