Annonce
Aabenraa

Beboere klagede over biler ved stranden: Nu får de deres skilte

Nu bliver det tydeligt, at der er parkering forbudt ved et lille græsareal ned til Sønderstrand. Foto: Claus Thorsted
Politiet har godkendt Aabenraa Kommunes ansøgning om at sætte skilte op, der forbyder parkering på et lille areal ud til Flensborgvej, efter naboer til Sønderstrand har klaget over høj musik og støj fra stedet.

Aabenraa: Så er der definitivt gode nyheder til strand-naboerne ved Sønderstrand i Aabenraa.

Tidligere på ugen skrev vi - på baggrund af en række henvendelser igennem Aaben by - om frustrerede beboere, der var godt og grundigt træt af parkerede biler på et lille areal ud til Flensborgvej. De måtte nemlig døje med høj musik, nogle gange hele natten, mens de også kunne opleve farlige trafiksituationer, når bilisterne skulle væk fra stedet igen.

Nu har Syd- og Sønderjyllands Politi godkendt Aabenraa Kommunes ansøgning om forbudsskilte.

- Vi er i dialog med kommunen, og flere løsninger er i spil. Kommunen har søgt om tilladelse til, at der bliver sat færdselstavler op langs Flensborgvej, så der kommer et indkørselsforbud for motorkøretøjer - mens arbejdskørsel bliver tilladt - for at mindske problemet. Det er i forvejen forbudt at holde på cykelstien og fortovet. Den ansøgning har vi godkendt, skriver Mads Dollerup-Scheibel, kommunikationsmedarbejder ved politiet, i en mail til JydskeVestkysten.

Samtidig anbefaler politiet, at kommunen sætter stolper op, så det bliver fysisk umuligt at køre ind på græsplænen med biler. Stolperne kan være fleksible, så de kan tages op, når der skal slås græs.

- Desuden har vi foreslået, at kommunen – med hjemmel i ordensbekendtgørelsens paragraf 16 – udarbejder et ordensreglement for området, som efter godkendelse af politidirektøren kan slås op på området. Her kan det for eksempel fremgå, at der ikke må holde biler, motorcykler og knallerter på græsarealet, skriver Mads Dollerup-Scheibel.

Annonce

Aaben by

  • Aaben by er et projekt fra JydskeVestkysten i Aabenraa, som giver dig mulighed for at få indflydelse på de artikler, vi laver.
  • Skriv til os, hvis du har et spørgsmål til en af vores artikler, hvis du er nysgerrig efter et særligt emne, eller hvis du bare undrer dig over noget i din by eller kommune.
  • Vi besvarer mindst ét spørgsmål om ugen og giver også vores læsere mulighed for at stemme på de bedste forslag til emner, vi kan tage op.
  • Konkret finder du spørgeformularen under vores artikler på jv.dk eller på forsiden af jv.dk/aabenraa. Desuden kan du gå ind på redaktion.jv.dk/aabenby og stille dine spørgsmål. Her kan du også læse mere om projektet.

Afventer situationen

Hos Aabenraa Kommune bekræfter trafiksikkerhedsmedarbejder Hanne Mette Kjær, at man har fået tilladelse til at opsætte skilte. Desuden er kommunen, som politiet foreslår, på vej med et skilt med ordensreglementet.

- Det er godkendt i Kultur og Fritid men afventer godkendelse i Natur - med hensyn til forholdet til Blå Flag-strand - og hos politiet, skriver hun.

Når det kommer til opsætning af stolper - som Hanne Mette Kjær kalder fodhegn - vil man først afvente situationen og se, om opsætning af skilte løser problemet.

- Ellers er vi nødt til at lave en fysik afspærring ved græsset, skriver hun.

Det glæder Christiane og Helge Skau, som bor i området, og som gik til avisen med deres frustrationer.

- Vi håber på en positiv effekt. Det er dejligt at se, at kommunen endelig tager ansvar, for det er bestemt ikke, fordi vi ikke har forsøgt at råbe dem op, lyder det fra ægteparret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Bor du i Årets Landsby 2020?

Annonce