Annonce
Vejen

Beboere og hund uskadt: Villa totalskadet efter brand

Foto: Local Eyes
Branden gik i taget og var svær at slukke. Huset stod ikke til at redde.

Onsdag aften ved 18-tiden udbrød der brand omkring skorstenen i en villa på Præstevej i Brørup.

Branden udviklede sig hurtigt og gik i taget, og på grund af renovering af taget, var branden svær at slukke, og huset blev tæt ved totalskadet.

Det fortæller Jimmy Søndergaard Nielsen, indsatsleder ved Trekant Brand:

- Der er lavet noget renovering af taget, så der er lagt blikplader over det eksisterende tag, og det er en skidt løsning, når det gælder brand, for så kan varmen ikke komme væk, og det er svært at slukke, fortæller Jimmy Søndergaard Nielsen.

- Det blev varmt mellem det eksisterende tag og det nye tag, og det giver meget høje temperaturer, forklarer han.

Brandfolkene tilkaldte en entreprenør, der fjernede taget, så man kunne udføre slukningsarbejdet, men indsatslederen konkludere, at huset ikke stod til at redde.

- Da vi kunne se, at vi ikke kunne redde huset, gik vi i stedet i gang med værdi-redning. Så vi fik reddet en del personlige ejendele og vigtige genstande og billeder ud, fortæller han.

Ejendommens to beboere og deres hund var selv kommet ud af huset. De er uskadte, oplyser indsatslederen.

Brandfolk fra Brørup, Vejen, Skodborg og Kolding har været i gang med slukningsarbejdet siden omkring klokken 18 onsdag aften. Ved 21.30-tiden onsdag aften er efterslukningsarbejdet fortsat i gang, og indsatslederen forventer, at det vil fortsætte et par timer endnu.

Annonce
Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce