Annonce
Sønderborg

Frustrerede beboere i historisk kvarter: Kommunen ødelægger det med beton

Det er stykket med beton til venstre i billedet, som irriterer flere borgere på Bjerggade. De mener, at det er urimeligt, at de renoverer med respekt for historien, og det så bliver ødelagt med cement. Foto: Kaspar Hvid
Beboerne på Bjerggade er utilfredse med, at fortrovet i området er blevet ødelagt med beton. Aase Nyegaard vil nu have forvaltningen til at undersøge, hvad der er sket.
Annonce

Sønderborg: Flere beboere på Bjerggade er utilfredse, fordi der er blevet lagt beton udover et stykke af fortorvet, som i resten af gaden er belagt med brosten.

- Alle os der bor her på i området gør virkelig meget ud af at holde området, og sørge for at det er pænt og ordentligt, siger Søren Petersen, som udtaler sig på vegne af de beboerne, som bor i området.

- Det er nogle af de ældste bygninger, som vi har i Sønderborg, og vi har alle sammen gjort meget for at passe på områdets stil, når vi har renoveret bygningerne. Derfor undrer det mig bare, at man lader sådan noget ske, og at man bare accepterer det, fortsætter Søren Petersen.

Han bor selv i det gamle pakhus på Bjerggade 30, og har blandt andet modtaget flere priser fra Håndværkerforeningen for renoveringen af det gule pakhus.

Han har fuld forståelse for, at der skal være plads til at cafeer kan få hentet og bragt varer, når de skal servere kunderne på Rådhustorvet, men han mener, at der skal være respekt for det historiske område, som husene og området på Bjerggade udgør.

- Det er bare vildt frustrerende at være vidne til, at det bare bliver ødelagt med beton, når vi alle sammen gør så meget for at holde området pænt og nydeligt, siger han.

Annonce

Skal undersøges

Formanden for Teknik og Miljøudvalget, Aase Nyegaard (Fælleslisten), vil have forvaltningen til at undersøge, hvad det er, der er sket.

- Det er klart, at hvis vi har lavet en fejl, så skal det laves om, men det er rent gætteri, fordi jeg ved ikke, om vi har lavet en fejl endnu, siger Aase Nyegaard, som på mandag vil bede forvaltningen undersøge omstændighederne.

I 15-1600 tallet boede de fleste i store og små gårde med gavlhus mod gaden, mens fattige og småfolk boede i de såkaldte boder, en række af småhuse, der bestod af tre fag, hvor der var en dør og to vinduer. Den gang var Bjerggade en af de fattigste gader, og blev kaldt "Bag Møddingen".


Alle os der bor her på i området gør virkelig meget ud af at holde området, og sørge for at det er pænt og ordentligt.

Søren Petersen


Navnet "Bag Møddingen" kom af, at der hørte store landbrug med til de store købmandsgårde, og de havde deres møddinger ud mod baggaderne.

Husene på Bjerggade er blandt de ældste i Sønderborg Kommune. Søren Petersen mener, at det er vigtigt, at man bevarer husene og området, fordi det er en del af kulturarven. Foto: Kaspar Hvid
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Politiet i Syd- og Sønderjylland råber vagt i gevær: Boom i sager om digitale sexkrænkelser

Tønder

Klip i kørekortet på vej

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce