Annonce
Esbjerg

Beboere samles om oprør mod livsfarlige trafikforhold i centralt nabolag

Beboerne oplever jævnligt farlige situationer og nærved-ulykker. De udpeger især krydsene ved Strandby Kirkevej og Nørrebrogade og ved Langelandsvej, Strandby Kirkevej og Kvaglundvej som livsfarlige. Arkivfoto
Sidste uges trafikale nødråb fra beboere omkring Boldesager Skole Cosmos har skabt ringe i vandet. Skolebestyrelse, forældre og borgerforening går nu sammen om at kræve handling.
Annonce

Esbjerg: Vi risikerer at ende med børn på køleren, hvis Esbjerg Kommune ikke snart griber ind.

Så klar var beskeden fra en gruppe forældre til børn på Boldesager Skole Cosmos, da de i sidste uge gik sammen om et skriv til Esbjerg Kommune. I brevet fortæller de om flere strækninger og kryds omkring Nørrebrogade og Strandby Kirkevej, de oplever som livsfarlige. Og deres nødråb har skabt ringe i vandet.

Flere forældre og beboere i nabolaget stemmer i. Det samme gør skolebestyrelsen og Boldesager Beboerforening.

- Der er udtrykt stor og bred opbakning til sagen. Der mangler respekt for sikkerhed og velfærd, når hensynet til en eventuel udbygning af sygehuset kommer før behovet for sikre skoleveje og velfærd for beboerne i området, siger formand for Boldesager Beboerforening Kurt Andersen med henvisning til planerne om at bygge tre etager mere på parkeringshuset i Nørrebrogade, så der bliver plads til yderligere 600 biler ved Sydvestjysk Sygehus.

Vores datter får ikke lov til at gå eller cykle i skole selv, så længe situationen er, som den er nu. Vi tør simpelthen ikke.

Sabrine Søegaard, mor til elev på Boldesager Skole Cosmos

Annonce

Tør ikke lade børnene cykle

Det vil i så fald skabe endnu mere trafik på skolevejen, og det vækker bekymring hos blandt andre Sabrine Søegaard, der er mor til en elev på skolen. Trafikken er i forvejen så slem, at hun af hensyn til sikkerhed vælger at køre sin datter i skole – ikke af god vilje, men fordi hun mener, at alt andet ville være uforsvarligt.

- Vores datter får ikke lov til at gå eller cykle i skole selv, så længe situationen er, som den er nu. Vi tør simpelthen ikke. Vi har forsøgt at cykle i skole én gang, men det var en meget ubehagelig oplevelse for både mor og barn, så det gør vi aldrig igen, beretter hun.

Konfronteret med brevet fra de bekymrede borgere erkendte formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen (V) allerede i sidste uge, at især Nørrebrogade er farlig for bløde trafikanter.

- De har ret i deres kritik langt hen ad vejen. Det er en hektisk strækning, og sammensmeltningen af skole og trafikknudepunkt er uheldig, sagde udvalgsformanden.

Den fornyede opmærksomhed på trafikudfordringer i området er hverken gået hans næse eller indbakke forbi.

- Jeg har fået flere henvendelser fra borgere, der bakker op om brevskriverne og bekræfter, at der er problemer med trafikken i området. Det medgiver jeg også gerne selv, og jeg synes, det er dejligt, at så mange mennesker stimler sammen i et forsøg på at få noget til at ske. Det kan man kun have respekt for, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce

På tur i morgentrafikken

Tirsdag morgen mødes han med repræsentanter fra forældregruppen for at se på trafikken i området.

- Jeg ser frem til mødet og håber, at vi sammen kan finde på nogle konkrete tiltag, der kan afhjælpe kaosset. Det kunne for eksempel være et nyt vejbump, en hævet flade eller en ændring af hastighedsbegrænsningen på dele af strækningen.

Sidste år vedtog Esbjerg Byråd en trafikplan for hele indre by, der indeholder en række forskellige projekter – heriblandt en større omlægning af Nørrebrogade, så der blandt andet bliver plads til cykelstier. Det er dog ikke prioriteret penge til projektet endnu, og det er derfor uvist, hvornår det kan realiseres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

112

Peter Madsen erkender at have fået hjælp til flugt

Annonce