Annonce
Billund

Beboerne bøder for kommunens fejl

Byggeriet til to millioner kroner fortsætter uændret på Frihavnen i Vorbasse. Arkivfoto: John Randeris

En anden type elevatorer på plejehjemmet Frihavnen i Vorbasse er med til at give en yderligere huslejestigning for beboerne. Brugerpårørenderåd mener, at kommunen har sovet i timen - i mange år.

Vorbasse: Nye moderne elevatorer er en god nok løsning, men den løser ikke alle de fejl, der er begået år efter år efter år på plejehjemmet Frihavnen i Vorbasse. Sådan lyder det fra formand for bruger-pårørenderådet, Peter Poulsen, der har været i dialog med formand for social- og sundhedsudvalget, Ruth Lauridsen (V), der stopper i byrådet fra 2018.

Den dialog har dog ikke skabt flere svar ifølge Peter Poulsen, der ikke forstår, at beboerne skal være med til at betale ekstraudgiften på 300.000 - 450.000 kroner for etablering af de nye løfteplatforme. Det er nemlig en del af beslutningen, der forleden blev vedtaget af social- og sundhedsudvalget.

- Det er en yderligere stigning oven i det varslede. Beboerne betaler for, at kommunen har lavet fejl på fejl på fejl år efter år. Når mennesker laver en fejl, tager man ansvar for det, men kommunen skubber ansvaret fra sig, siger Peter Poulsen, der mener, at kommunen har sovet i timen - i mange år.

At byggeriet fortsætter kan give nogle fordele til personalet, men ikke for beboerne. Derfor kan han heller ikke se, hvordan byggeriet kan være en forbedring af boligarealerne - det er nemlig den betegnelse, der gør, at beboerne sættes op i husleje.

- Vi får hele tiden at vide, at de skal holde sig inden for lovgivningen, men der er jo ingen rimelighed i, at beboerne skal betale for kommunens fejl, siger han, der mener, at plejehjemmet i bund og grund burde bygges om.

Borgmester Ib Kristensen vil ikke udtale sig om huslejestigningerne, før der kommer svar fra Boligministeriet.

- Vi ved ingenting om noget, før vi ved, hvordan Boligministeriet forholder sig, siger han, der har talt med rådet om forholdene.

At byggeriet færdiggøres med gangarealer er en del af en kontrakt.

- Det giver ikke mening at lade et halvt byggeri stå.

Den dag vi havde inviteret byrådet ud på Frihavnen og kigge på det nye byggeri, gik jeg da derfra med en god mavefornemmelse, da der fra kommunes side var enighed om, at der skulle findes nogle forslag til en anden løsning.

Peter Poulsen, formand for bruger- pårørenderådet, Frihavnen, Vorbasse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Sydjylland For abonnenter

Retten i Kolding er i fuldt gear igen: Alligevel risikerer flere at skulle vente et år på ny retssag

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce