Annonce
Kolding

Beboerne i Lærkebo savner naboer

SJØLUND: Havemanden er i gang med at trimme de store græsplæner, der lige nu tager sig ud fra deres bedste side. Snart kommer de fælles havemøbler frem i den hækomkransede hyggekrog i ældreboligforeningen Lærkebo i Sjølund. Men her er stille. Lidt for stille, hvis man spørger beboerformand Martin Adelille. Han ærgrer sig over, at fem af de i alt 12 boliger står tomme.

– Den ene har stået tom i tre år, og de andre mere end et år, fastslår han.

Han mener, at den manglende interesse for boligerne skyldes bygningerne fortid. Lærkebo blev oprindeligt bygget som de gamles hjem i 1956, og siden ændret til plejehjem. I 1990erne blev det så ændret til ældreboliger, men Martin Adelille mener, at mange stadig opfatter Lærkebo som et plejehjem.

– Mange har det sådan, at når de hører ordet plejehjem, så tænker de »Vi er sgu ikke så gamle og skrøbelige, at vi skal på plejehjem«, og det afholder folk fra at søge herhen. Men det har intet med plejehjem at gøre, det er ældreboliger, forklarer Martin Adelille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce