Annonce
Varde

Beboerne på plejehjemmene skal ikke blot passes, de skal også aktiveres

Rigmor Bek-Pedersen er formand for Kulturdagene i Ølgod, der også er involveret i en stor skulpturudstilling hvert andet år. Arkivfoto: Annett Bruhn
Annonce

Ølgod: Hundreder kan blive arbejdsløse i Varde Kommune, når minkbranchen snart er helt lukket ned. Hvordan får vi de mange mennesker ud i nye erhverv?

- Der bliver nok brug for lidt omskoling for at få de nye arbejdsløse i arbejde. Det må være jobcentret, der skal finde ud af det.

Panelet

  • Én til to gange om måneden svarer to personer fra JydskeVestkysten Vardes faste panel af debattører på tre aktuelle spørgsmål.
  • Har du forslag til én, som du gerne vil se i Panelet, så er du velkommen til at skrive en mail til redaktion.varde@jv.dk.

Varde Kommune vil prøve at finde måder, så flere ansatte i ældreplejen kommer op i tid. Kun fire procent arbejder fuldtid i dag, mens der samtidig mangler ansatte. Har du en god ide til få flere til at arbejde flere timer?

- Jeg tror, ældreplejen skal ud i en omstilling. Beboerne på plejehjemmene skal ikke blot passes, de skal også aktiveres. Det er vigtigt, at både hjernen og kroppen holdes i gang. Men det kræver ekstra ressourcer og ekstra indsigt og uddannelse for at beskæftige beboerne kulturelt.


De mange nye skulpturer i Varde vækker forargelse og debat. Der er jo lige det, kunsten skal.

Rigmod Bek-Pedersen


Der er stor debat om de mange nye kunstværker i Varde. Nogle mener ikke, at der skal være et kunstværk med mange bryster i åen, og nogle finder det grimt, at mange kunstværker er rustfarvede. Hvad synes du om kunstværkerne?

- De mange nye skulpturer i Varde vækker forargelse og debat. Der er jo lige det, kunsten skal. Man må sige, at der er kommet så mange skulpturer til Varde, at det påvirker Varde og på sigt måske også dens beboere. Det sætter tanker i gang at gå rundt og se skulpturerne. Byrummet bliver helt anderledes, når der pludselig står skulpturer der.

- Til sommer er det 20 år siden, vi startede med skulpturudstilling i Ølgod. Rigtig mange mennesker har ændret deres syn på skulpturerne, fra at de syntes, det var noget forfærdelig noget, til at de ligefrem ser frem til en ny udstilling hvert andet år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce