Annonce
Kolding

Bed & breakfast ramt af brand: - Vi smed alt, vi havde i hænderne og løb ud ad døren

Betina Lund Drescher var lige hoppet ud af et brusebad, da familien opdagede branden på husets loft. Foto: Mathias Søby Dalbøge.
Det er ikke til at sige, hvordan branden i Huset i Hejls havde udviklet sig, hvis ikke ejeren havde reageret, så snart hun lugtede røg. Branden nåede ikke længere end loftet, så butik, festsal og bed & breakfast kommer til at fungere, som det plejer.

Hejls: Familien var fuldstændig i chok, da de pludselig lugtede brand. En ellers helt almindelig søndag endte med, at de stod foran deres hus og kiggede på, mens brandfolk forsøgte at slukke ilden, der havde overtaget deres loft.

Søndag ved frokosttid var der brand i loftet i Huset i Hejls, som huser både butik, festsal og bed & breakfast. Ifølge politiet opstod branden formentlig efter, at ejeren af huset, Betina Lund Drescher, skiftede en sikring i husets kælder. Men præcis hvordan branden har udviklet sig er dog endnu uklart.

- Jeg havde arbejdet lidt på sikringen i kælderen, og cirka en time senere råbte min datter, at der var brand. Der er umiddelbart ikke andet, der kan have været skyld i branden, fortæller Betina Lund Drescher.

Betina var lige steget ud af et brusebad på det tidspunkt. I starten kunne de kun lugte røgen, indtil de lagde mærke til loftsbrædderne, der lyste rødligt fra gløderne på loftet. Betina Lund Drescher spildte ingen tid og fik straks ringet til alarmcentralen, der bad hende om at forlade huset omgående, så den giftige røg ikke kunne nå at gøre skade på Betina eller hendes to teenage-børn, Johannes og Elinor, der var hjemme i huset.

- Vi smed alt, vi havde i hænderne, og løb ud ad døren. Vi anede ikke, hvor alvorligt det var. Jeg frygtede, at hele huset ville brænde ned, siger Betina Lund Drescher.

10 minutter senere ankom brandvæsenet til stedet. Brandfolkene slukkede branden på lidt under en timer, imens Betina og hendes børn stod udenfor og ventede sammen med flere af deres naboer, der havde lagt mærke til spektaklet.

- Ifølge brandvæsenet kunne det have gået meget værre, hvis jeg havde ringet fem minutter senere. Vi stod foran huset og ventede på, at taget ville bryde ud i flammer, men det skete heldigvis aldrig, siger Betina Lund Drescher, der er taknemmelig for, at brandfolkene arbejdede forsigtigt og sikrede sig, at huset ikke fik nogen vandskader i forbindelse med slukningen af branden.

For at slukke branden var brandvæsenet nødt til fjerne nogle loftsbrædder, som var blevet fanget i ilden. Brandvæsenet ryddede høfligt op efter sig. Foto: Mathias Søby Dalbøge.

Koncert som planlagt

Heldigvis nåede branden ikke at sprede sig til mere end loftet i den ende af huset, hvor familien bor, så de fem bed & breakfast-værelser, festsalen og butikken har ikke taget nogen skade.

Dagen efter ulykken hænger der stadigvæk en svag lugt af brand i luften på øverste etage, men ifølge Betina Lund Drescher vil huset fortsat fungere, som det plejer.

- Branden skulle helst ikke påvirke vores bed & breakfast, men vi har tænkt os at være ærlige overfor potentielle kunder og fortælle dem, hvad der er sket, siger Betina Lund Drescher.

Huset i Hejls tager stadig imod bed & breakfast-bookinger, og Aske Jacoby-koncerten, der er planlagt til den 12. januar, bliver afholdt præcist som det oprindeligt har været planlagt.

Betina Lund Drescher og hendes mand, Lars Hammarberg, er glade for, at ulykken skete på et tidspunkt, hvor der ikke var så travlt i huset. Havde branden sket i løbet sommerperioden, havde de sandsynligvis været nødt til at aflyse nogle arrangementer, siger de.

Annonce

Det skal ikke ske igen

Familien har endnu ikke styr på, hvordan og hvornår skaderne bliver repareret, men de har besluttet sig for, at de i forbindelse med ulykken vil have trukket nye el-kabler i hele huset, så der ikke opstår brand igen.

- Nu skete der heldigvis ikke noget denne gang, men vi skal sikre os, at det ikke sker igen, siger Betina Lund Drescher.

- Det er helt surrealistisk. Det er stadig, som om det ikke er sket for os, siger Betina Lund Drescher, ejer af Huset i Hejls. Foto: Mathias Søby Dalbøge.
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Coronapatienter vælter ind, og nu må sygehus skaffe flere senge og aflyse operationer: - Det er et enormt ekstra pres

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Dramatisk udgang på Dampark-plan: Byråd splittet efter blå enegang

Varde For abonnenter

Benta på 83 år og Egon på 88 år bor i villa - men har beholdt gården: De lever aktivt liv efter 60 års ægteskab

Navne For abonnenter

Tidligere borgmester Gylling Haahr er død: Engagement og hjælpsomhed var altid en stor del af ham

Haderslev

Byråd klar til nedrivning: Udbud af tidligere rådhus kom et lille skridt videre

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Sønderborg For abonnenter

Jack redder rålam fra den brutale død på markerne

Kolding

Koldingensisk ultraløber er nu indehaver af fire verdensrekorder i Guinness World Records: - Det giver blod på tanden

Sønderborg

Flittige skilte-tyve gør livet surt for trafikanter og tilsynsførende: - Nu også der? Vi laver ikke andet end at bestille nye skilte

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Kultur For abonnenter

Prisvinder skaber nærvær: Jeg behøver ikke at bevise noget - jeg vil glæde folk

Aabenraa

Overraskede Meldgaard-direktører vinder stor pris: Dejligt at blive værdsat for det, man gør

Annonce