Annonce
Nordtyskland

Bedragere søgte om hjælp under coronakrisen

Fupmagere søgte om støtte til firmaer, der enten slet ikke eksisterede eller længst havde indstillet aktiviteterne.
Annonce

KIEL: I 366 tilfælde er der mistanke om bedrageri med hjælpepakker under forårets coronaepidemi i Slesvig-Holsten. Det oplyser delstatens investeringsbank, der har administreret udbetalingerne.

Banken har hidtil anmeldt 68 tilfælde, hvor der blandt andet er mistanke om dokumentfalsk eller svindel.

- Hyppigst var der tale om forsøg på at få støtte til virksomheder, der enten slet ikke eller ikke længere eksisterede, fortæller Matthias Günther, der er bankens pressetalsmand.

Herefter fulgte ansøgninger om lønkompensation til flere ansatte, end de berørte virksomheder reelt beskæftigede samt ukorrekte oplysninger om firmaernes løbende omkostninger med det formål at få udbetalt den maksimale støtte.

Umiddelbart efter nedlukningen i foråret begyndte forbundsrepublikken og delstaterne at udbetale strakshjælp, der hurtigt og ubureaukratisk skulle yde støtte til virksomheder og selvstændige. Man forudså da også på forhånd, at det gavmilde hjælpeprogram også ville have den bivirkning af svindlere ville blive fristet.

I alt blev der afleveret 70000 ansøgninger om strakshjælp i Slesvig-Holsten. I 55.550 tilfælde blev støtten bevilget. Det svarer til 74 procent.

I alt blev der udbetalt 455 millioner euro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce