Annonce
Nordtyskland

Bedrageridømt revisor er tilbage på jobbet

Jeg har taget min straf og vil gerne dele mine erfaringer med kolleger, siger Ralph Böttcher, der trods dommen for bedrageri atter er tilbage som revisor. Foto: Sven Geißler

HANDEWITT: Karrieren tog et drastisk sving, da revisor Ralph Böttcher, fra virksomheden Danrevision i Handewitt ved Flensborg i 2007 blev arresteret og siden dømt for bedrageri.

- Men jeg har udstået min straf. Under hele retssagen, ytrede jeg mig ikke en eneste gang om sagsforholdet. Jeg afstod efter aftale med retten fra min ret til et forsvar. Som følge af denne aftale kan jeg i dag trods dommen stadig arbejde som revisor, siger Ralph Böttcher..

Nu har han skrevet bogen Steuerberater in Haft - revisor i fængsel - om sine erfaringer med at blive dømt og rejse sig igen.

Bogen skulle udgives af et andelsejet forlag, der tæller revisorer blandt sine medlemmer. Men selskabet fik så mange klager, at det bad den nordtyske revisor finde et andet forlag. Nogle klagere mente, bogen mest af alt ligner en opskrift på, hvordan man snyder og slipper godt fra det.

- De har helt misforstået mit formål. Bogen handler ene og alene om at oplyse firmaer og kolleger om, hvordan forløbet blev oplevet af mig og om, hvad de kan gøre, hvis de kommer i en lignende situation, siger revisoren.

Hans selskab, Danrevision, henvender sig overvejende til danske erhvervskunder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce