Annonce
Kolding

Bedre besked på vej til sommerhusejere om dige-plan

Nu skruer Kolding Kommune op for informationsniveauet om arbejdet med det dige, der muligvis skal bygges her ved bl.a. Binderup Strand for at forebygge oversvømmelser som følge af fremtidens klimaforandringer. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

Kolding Kommne er på vej med en hjemmeside med informationer om digeprojektet ved Bjert, Binderup og Grønninghoved strande.

Annonce

Kolding: Nu får de over 500 grundejere ved Bjert, Binderup og Grønninghoved strande snart bedre bedsked om Kolding Kommunes aktuelle forarbejde med et stort højvandsdige langs kysten.

Miljøchef Jakob Weber oplyser, at hjemmesiden kommer op senest i uge 43 og måske allerede i denne uge. Den kommer til at ligge som en fane under Klimavand.dk.

- Det handler om at få lagt materiale ud om, hvad processen er i det her arbejde, og om at fortælle, hvad det er, der bliver undersøgt. Vi er midt i en proces, som bevæger sig lige så stille fremad, og på hjemmesiden vil man kunne se, når der er noget nyt, forklarer Jakob Weber.

Annonce

Nødvendigt

Hjemmesiden bliver oprettet i kølvandet af, at en stor gruppe på omkring 110 grundejere i det berørte område er begyndt at røre på sig og vise deres modstand mod dige-projektet, som de mener er alt for dyrt og overflødigt i forhold til, hvor mange det gavner.

De mange grundejere har givet deres modstand til kende over for en mindre aktionsgruppe, som har husstandsomdelt en protestskrivelse til alle de godt 500 husejere, der kan blive berørt og pålagt at betale for diget. Aktionsgruppen har også kritiseret informationsniveauet i sagen.

- Der svæver mange ufuldstændige og forkerte oplysninger i luften for eksempel om, at nogle ting er besluttet, og om hvem der skal betale. Intet er besluttet endnu, men vi kan godt se, at det er nødvendigt med mere information. Sådan er det ofte, når ting tager lang tid. Så nu kan grundejerne snart gå ind på hjemmesiden og følge med, siger miljøchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Annonce