Annonce
Læserbrev

Bedre oversvømmelser

Annonce

Læserbrev: Kære Hans Ventelzen

Tak for din interesse i vores arbejde. I dit læserbrev i JydskeVestkysten rejser du en række spørgsmål til separatkloakering, som jeg svarer på nedenfor. I Din Forsyning vil vi naturligvis altid gerne i dialog med vores kunder om det arbejde, vi udfører, og hvilke konsekvenser det har efterfølgende. Dog vil vi allerhelst tage snakken med dig direkte, så vi håber, du vil kontakte os for en uddybende snak.

I læserbrevet spørger du til fordelingen af udgifter til separatkloakeringen i Varde midtby. Her betaler Din Forsyning for al kloakarbejdet og Varde Kommune for al belægning og det, der ellers ligger over jorden. Du spørger desuden til, om det er ulovligt at vaske bil i separatkloakerede område. Her er svaret nej, men løber vaskemidler fra bilvask og algefjernere fra tag og fliser ud i vandrøret i kloakken, løber det direkte ud i naturen. Eksempelvis algefjerner påvirker biodiversiteten negativt. Det er dog muligt at vaske sin bil, uden sæberester løber i kloakken.

Slutteligt konstaterer du, at ingen ønsker oversvømmelser fra kloakken. Det ønsker vi heller ikke, men der kan ikke laves kloaksystemer, der kan rumme al nedbør, når de store skybrud rammer. Og derfor er vores budskab, at med separatkloakering undgår vi oversvømmelser med spildevand. Du og alle andre interesserede er meget velkomne til at læse mere om separatkloakering på separat.dinforsyning.dk.

Flemming van Ralen fra Din Forsyning, der er ansvarlig for opgravningsarbejdet. Arkivfoto: Malene Wonsbek
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce