Annonce
Debat

Bedre transportmuligheder for skolebørn

Peder Foldager fortæller også, at Varde Kommune arbejder sammen med Socialstyrelsens Task Force, og det, mener han, vil også betyde færre fejl i børnsager fremover. Arkivfoto: Chresten Bergh

Læserbrev: Venstre i Varde Kommune vil gå til de kommende budgetforhandlinger i september med et ønske om at skabe væsentlig bedre transportmuligheder for skolebørnene. Vi vil nedsætte afstandene for, hvornår man er kørselsberettiget til bustransport til skolen.


I dag ser vi eksempler på børnefamilier på landet, som vælger at flytte ind til byen og i nærheden af skolen, da de oplever, at det bliver for besværligt at bo på landet i forhold til transport af børnene.


Annonce

I Venstre ønsker vi at styrke bosætningen i hele Varde Kommune og gøre det endnu mere attraktivt for børnefamilier at bosætte sig ude på landet og i de mindre byer, hvor der ikke er en skole. Der er masse af naturskønne steder på landet, hvor det er skønt at bo. Derfor skal det være meget lettere for børnene at kunne tage en bus i skole. I dag ser vi eksempler på børnefamilier på landet, som vælger at flytte ind til byen og i nærheden af skolen, da de oplever, at det bliver for besværligt at bo på landet i forhold til transport af børnene.

Konkret vil vi ændre reglerne for kørselsafstandene, således at skolebørn i 4-10 klasse fremover skal være kørselsberettiget fra 4,5 kilometer mod nuværende 6 kilometer for 4-6 klasse, 7 kilometer for 7-9 klasse og 9 kilometer for 10. klasse. Børnene i 0-3. klasse har i dag en afstandsregel på 2,5 kilometer, som ønskes bevaret.

Forslaget vil hjælpe 160-170 børn og deres familier med en lettere hverdag i landområderne af Varde Kommune og forhåbentlig medvirke til mere bosætning i landområderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce