Annonce
forside

Bedre velfærd koster mere end en vækstpulje

Godt 150 vælgere ville høre om velfærd i aftes Foto Jørgen Kirk

Hvis ældre og handicappede borgere skal have bedre kommunal service, så er det ikke en løsning at tømme vækstpuljen, lyder en politisk melding.

Ringkøbing: Hvis det brede politiske ønske om at ansætte flere medarbejdere i ældreplejen skal gå i opfyldelse, så kan det ikke bare finansieres med småbeløb.

Det fastslog Lennart Qvist (V) på gårsdagens vælgermøde, som netop handlede om velfærd og kommunal service.

Blandt politikerne var der bred opbakning til at levere endnu bedre kommunal service. Til gengæld var der ikke enighed om, hvordan man skaffer pengene til det.

- I øjeblikket bruger vi faktisk flere penge, end vi må. Vi kan ikke bare gå ud og hæve servicerammen. Vi kan ikke bare gå ud og bruge vækstpuljen til bedre service, siger Lennart Qvist.

Flere kandidater har ellers set sig lune på at tømme vækstpuljen, som oprindeligt var på 40 millioner kroner årligt.

Siden er den blevet slanket til først at løfte folkeskolen og siden lappe huller i budgettet på social- og sundhedsområdet.

Derfor er der i dag "kun" 20 millioner kroner tilbage i puljen.

De penge er SF's Pia Vestergaard klar til at bruge på mere velfærd. Det er nemlig langt mere værd end de vækstprojekter, som resten af pengene er gået til, fastslår hun.

Det er Søren Elbæk (S) bestemt ikke enig i.

- Hvis ikke vi hæver vores indtægtsgrundlag i Ringkøbing-Skjern, så har vi ikke råd til bedre velfærd. Det er ikke mange år siden, at byrådet var helt enige om at satse på vækstpulje. I dag aner vi ikke, om det har virket. Det er det for tidligt at sige noget om. Vi er nødt til også at prøve nye ting, siger han.

Forslag om at nedbringe sygefraværet hos de ansatte og fritage dem for mange af de registreringsopgaver, der er blevet pålagt, batter heller ikke i det store regnestykke, mener flere.

Pia Olivia Christensen (K) lyttede sig på et tidligere vælgermøde til, at personalet har en meget presset hverdag.

- De knokler derude, men det er ikke nok. På plejehjemmene er der folk, som først kommer op af sengen klokken 10.30, og det er altså ikke, fordi de ældre kan lide at sove længe. Men der er ikke tid til at hjælpe dem før ud på formiddagen, siger hun.

En hjælpende hånd til de praktiske opgaver kunne ifølge den radikale Thomas Sloth komme fra kontanthjælpsmodtagere, der sagtens kunne skifte sengetøj eller vaske gulve.

Søren Elbæk mener dog, at ældreplejen er bedre end sit rygte.

- Vi har altså ikke noget at skamme os over, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce