Annonce
Billund

Bedste salg af byggegrunde i Vorbasse i flere år

Jørn Poulsen fra Vorbasse Lokalråd synes, at det går fornuftigt med salget af byggegrunde i Vorbasse i år. Arkivfoto: Claus Thorsted

Der er godt gang i salget af byggegrunde i Vorbasse. Lokalrådsformand er dog klar på at tage en debat om priserne.

Vorbasse: Der har ikke været et eneste salg af en byggegrund på Gølgervej i Vorbasse i de sidste to år.

Sådan skrev JydskeVestkysten mandag i artiklen "K: Byggegrundene i Vorbasse og Sdr. Omme er for dyre", hvor Det Konservative Folkeparti kom med forslag om at sænke priserne på udvalgte byggegrunde for at hæve salget i landsbyerne uden for Grindsted og Billund.

Det er dog en forkert oplysning. På Gølgervej i Vorbasse er der i år solgt to grunde. Desuden er der på Tribinivej solgt tre byggegrunde, så salget i Vorbasse i år er indtil videre kommer op på fem grunde.

Det står i skærende kontrast til salget af byggegrunde i de seneste år i Vorbasse, hvor der på de fire år fra 2014-2017 kun blev solgt to grunde. Derfor er Jørn Poulsen, formand for Vorbasse Lokalråd, også ærgerlig over, at byen bliver nævnt i en forkert sammenhæng.

- Nu var jeg ikke selv med i byrådet, da forslaget blev stillet i tirsdags, men hvis jeg var, kunne jeg have fortalt, at Gølgervej bliver draget ind i en debat, som måske ikke er så relevant for den. Det er i hvert fald ikke tilfældet, at der ikke bliver solgt byggegrunde, siger Jørn Poulsen, som selv sidder i byrådet for Venstre.

Annonce

Hvis grundene er for dyre, må vi tage en diskussion om, hvorvidt vi skal sætte dem ned i pris.

Jørn Poulsen, formand for Vorbasse Lokalråd

Fordele og ulemper

Byrådet besluttede, at man nu ville have et gennemsyn af byggegrundspriserne i hele kommunen. Efterfølgende tager politikerne en diskussion om, hvorvidt priserne skal justeres. Formanden for Vorbasse Lokalråd kan se både fordele og ulemper.

- Det ville være godt for en landsby som Vorbasse, hvis priserne blev sænket, men man kan omvendt også sige: Hvis der lige er solgt to byggegrunde i en udstykning, hvorfor så sætte prisen ned? Dem, der lige har købt, kan i hvert fald med rette føle sig snydt, siger Jørn Poulsen.

Billund Kommune har tidligere sat priserne på grunde i landsbyerne ned. Det skete fra 1. januar 2016, da priserne blev sat ned med op til 130.000 kroner for en byggegrund i Sdr. Omme og med op til 115.000 kroner i Hejnsvig.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce