Annonce
Sport

Befrielsesaktion skabte kortvarig tumult efter kampen mellem Vejle og Kolding

Der var en baneløber fra udebaneafsnittet på Vejle Stadion, som skabte tumult efter lørdagens lokalopgør. Foto: Morten Pape
To blev anholdt efter lørdagens lokalopgør mellem Vejle Boldklub og Kolding IF.

Vejle: Det var et forsøg på at befri en baneløber, som skabte kortvarig tumult i forbindelse med fodboldkampen mellem VB og Kolding IF.

Balladen opstod efter kampen, da en tilskuer fra udebaneafsnittet på Vejle Stadion kom ind på banen og viste sin bagdel.

Kontrollørerne fik fat i tilskueren, og da andre kort efter forsøgte at befri ham, kom det til tumult.

- Det skete lige efter kampen, og der gik vel cirka 10 minutter, inden der igen var ro over situationen, siger Morten Pelch, kommunikationschef i Vejle Boldklub.

Ifølge Morten Pelch blev to anholdt i forbindelse med kampen og tumulten bagefter, og desuden blev en tilskuer bortvist for racistiske ytringer rettet mod VB’s brasilianske spiller Vitinho.

Annonce

En halv snes får karantæne

Desuden kan en halv snes tilskuere se frem til karantæne fra stadion efter diverse overtrædelser af reglementet.

- Der blev brugt en del pyroteknik under kampen, og der var også én, som blev taget med euforiserende stoffer, siger Morten Pelch.

I forbindelse med tumulten kom en enkelt fra VB’s kontrollørkorps galt af sted med sin ene arm.

- Vores kontrollører løste opgaven fint, og der skal fra vores side også lyde stor ros til de kontrollører, som Kolding havde med til kampen, siger Morten Pelch.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Danmark For abonnenter

Ekspert revser styrelse i sag om omskæringslæge: - Alt er gået galt

Annonce