Annonce
Kolding

Begavede børn hygger og lærer på efterskolen

Nicas Frausing El-Tal, til venstre, og Christoffer George Aarup Pedersen på henholdsvis ti og 11 år, nyder at hygge sammen med de andre 16 børn i alderen ni-13 år på Kidstarter-campen. Da JydskeVestkysten var på besøg, holdt nogle af børnene pyjamas-dag, blandt andet Nikas. Foto: Ludvig Dittmann

Foreningen Kidstarter har i denne uge indlogeret sig på Skanderup Efterskole med 18 børn, der har det til fælles, at de er højtbegavede. Her arbejder de med robotter og laver videoer og er sammen med ligesindede.

Annonce

Skanderup: De er særdeles velbegavede og lærer lynhurtigt nye ting og har en fænomenal hukommelse. Så man skulle umiddelbart tro, at det bare ville gå som en leg for de her børn i skolen.

Men det er langt fra mejslet i sten. Faktisk kan der sagtens være problemer i skolen i form af kedsomhed og sociale udfordringer, selv om man hører til de allermest højtbegavede børn.

18 af disse børn er i denne uge samlet på Skanderup Efterskole, hvor Kidstarter Aktivitetsforening har arrangeret sommercamp med et program, der blandt andet byder på bygning og programmering af robotter og producering af egne film.

- Her møder de ligesindede, og det er utroligt at se, hvordan de finder sammen. De her børn er højt begavede, og har typisk aldrig skullet stå på tæer for at lære nyt, når de så er nødt til det, reagerer nogle af dem med, at de ikke vil det. Her snakker vi med dem om, at de bare ikke kan alting endnu, og at de har godt af at træne deres hjerne ved at lære nyt, siger Fadia El-Tal, der er medstifter af Kidstarter Aktivitetsforening.

Kidstarter

Kidstarter er en relativt nystartet forening, og summercampen på Skanderup Efterskole er foreningens første af slagsen.Udover foreningen findes også virksomheden Kidstarter, som samler erfaringer med arbejdet med højtbegavede børn, og som vil lave materiale til folkeskolerne om, hvordan lærerne kan arbejde med disse børn.

Man kan læse mere på www.kidstarter.dk

11-årige Christoffer kommer i gang med at programmere en robot. Han har i denne uge været på robotholdet, mens andre har lavet film på video-holdet. Underviserne er lærere på Skanderup Efterskole. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce

Noget andet end hverdag

På campen er det to af efterskolens lærere, der underviser børnene i robotteknologi og videofilm, og det er bevidst, at arrangørerne ikke har sørget for undervisning i de traditionelle skolefag, campen skal give børnene noget andet end i hverdagen.

11-årige Christoffer George Aarup Pedersen og 10-årige Nicas Frausin El-Tal er begge fra Københavns-området og med på foreningens første camp.

- Vi er højtbegavede og har let ved mange ting, men nogle af os kan have det svært i skolen. Vores hjerner er meget veludviklede. Vi snakker godt sammen her og kan udveksle ord, forklarer Nicas, der i anledning af dagens nattøjs-tema har beholdt sin pyjamas på.

- Jeg har det godt nok i skolen, men jeg keder mig, for vi har allerede lært det, vi skal lære. Det er dejligt at være her, for nogle af os har samme interesser, og det er hyggeligt at få nye venner, siger Christoffer.

10-årige Nicas hygger sig med at gå rundt i nattøj hele torsdag. Når han og de andre børn holder fri fra undervisningen i robot og film, spiller de blandt andet brætspil. Og om morgenen står den på en løbetur. Foto: Ludvig Dittmann
Kidstarter holder camp for 18 børn fra hele landet i alderen 9-13 år, der alle er højt begavede. De laver bl.a. mindstorm robotter, laver videoer og snakker om at lave fejl, om at være en god kammerat osv. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce