Annonce
Varde

Begejstring over genåbning: Genbrugsbutikken skovler penge ind til velgørenhed

Birte Kristensen og Eva Teglgaard glæder sig over, at kunderne for alvor har fundet tilbage efter genåbningen. Foto: Morten Nielsen
Kunderne strømmer til forretning efter genåbningen, og en del af det tabte er allerede hentet hjem.

Nordenskov: Kunderne har ikke glemt, at der er noget, der hedder genbrug, når de nu er gået i gang med at købt ind efter genåbningen. I de første dage efter den lange ufrivillige coronapause har genbrugsbutikken -  Røde Kors - i Nordenskov nærmest skovlet penge ind. Kunderne står i kø.


Langt det meste af omsætningen går til Røde Kors. Således afleverede butikken i 2020 240.000 kroner til moderorganisationen.

Eva Teglgaard, formand for lokal Røde Kors-afdeling


Eva Teglgaard er formand for Røde Kors i lokalområdet - det vil sige den forhenværende Helle Kommune. Hun kan konstatere, at en ganske pæn del af det tabte fra nedlukningen blev hentet ind i løbet af de første dage efter nedlukningen.

- Mandag solgte vi for næsten 6000 kroner, siger Eva Teglgaard om butikken, der altså drives af Røde Kors.

Det lyder måske ikke af så meget, men det er altså i en genbrugsbutik drevet af frivillige. Der skal mange varer igennem kasseapparatet, for priserne er moderate for ikke at sige billige. Mange varer koster et sted imellem 20 og 40 kroner.

Annonce

Høj omsætning

Normalt har butikken en omsætning på cirka 2000 kroner om dagen, og tendensen i de første dage efter genåbningen er en fordobling af det beløb.

Birte Kristensen er frivillig ekspedient, og hun oplyser, at butikken af og til har måttet bede kunder om at vente udenfor på grund af tilstrømningen. Der må være otte i butikken, og det er ikke hverdagskost, at der ligefrem er kø til genbrugsbutikken.

Birte Kristensen fungerer nemlig som coronavagt i butikken.

Trods nedlukningen i mere end to måneder så har Røde Kors i Nordenskov alligevel solgt en del. Der er udbudt varer på nettet, og det er lykkedes at opretholde noget af omsætningen.

- Vi har samtidig bevaret tilknytningen til kunderne, konstaterer Eva Teglgaard.

Birte Kristensen ved kassen. Mange af varerne koster et sted mellem 20 og 40 kroner, så der skal noget til at skabe en omsætning på næsten 6000 kroner på en dag. Foto: Morten Nielsen

I 2019 var der en omsætning på 415.000 kroner. I 2020 faldt den til acceptable 372.000 kroner. Det er tilfredsstillende i betragtning af corona-nedlukningerne i 2020, vurderer de frivillige bag butikken.

Langt det meste af omsætningen går til Røde Kors. Således afleverede butikken 240.000 kroner til moderorganisationen i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Speedway For abonnenter

Gense årets første speedwayløb med kvalifikation til EM og VM

Annonce