Annonce
KIF Kolding

Behersket KIF-jubel: Der er ikke noget afgjort endnu

Der var lettelse i KIF-lejren, men træner Lars Rasmussen understregede, at overlevelsen ikke er sikret endnu. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Selv KIF Kolding knuste TM Tønder 29-19 og fremtvang tredje og afgørende kamp i Kolding på fredag, var jublen behersket.

HÅNDBOLD: KIF Kolding-spillerne jublede over hver en scoring. De jublede ved slutfløjt og fejrede kortvarigt sejren i Tønder med tilhængerne. Derefter skruede de ned for begejstringen.

For KIF skal stadig gøre arbejdet færdig i en tredje og afgørende kamp i Kolding på fredag, hvis holdet skal spille liga efter sommerferien.

- Først og fremmest vil jeg gøre det helt klart, er der ikke er noget, der er afgjort endnu, sagde KIF Kolding-træner Lars Rasmussen efter sejren.

Hans hvilepuls må have været på 800 gennem det meste af foråret. Tirsdag aften fik han noget at glæde sig over.

- Spillerne har fortjent det her så meget. De har knoklet i tre måneder, og i dag føler jeg, at alt det arbejde, jeg har lagt i det, og de har lagt i det, bliver belønnet. Endelig sad det der, sagde KIF-træneren.

Annonce

Tønder kan eksplodere

Lars Rasmussen mente, at der var stor forskel på måden henholdsvis Tønder og KIF vandt på i fredags og tirsdag.

- Hvis ikke de havde scoret efter syv riposter i første kamp, havde de kun scoret 18 mål, sagde han.

- Nu hviler vi ud og gør klar til et brag i Kolding på fredag, hvor vi håber, at der bliver fyldt med 5.000 tilskuere, sagde træneren.

- Om 72 timer skal vi være helt klar. Hvis vi ikke er klar i hovedet, er Tønder en tikkende bombe, der kan eksplodere i Kolding, advarede Lars Rasmussen.

Han pointerede, at KIF kun fejrede sejren i Tønder. Intet andet.

- Vores jubel i dag var kram, glæde og smil, men allerede nu har vi fokus på, at det ikke er afgjort endnu, understregede KIF-træneren.

Han og spillerne fik lykønskninger fra direktør Christian Phillip og bestyrelsesformand Brian Stein. Først efter den afgørende kamp på fredag ved ledelsen, om der er et ligagrundlag at føre klubben videre på.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
SønderjyskE

Følg kampen direkte: SønderjyskE scorer

Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Annonce