Annonce
Aabenraa

Behovet er stort: Børn af misbrugere skal have deres eget hus

Blå Kors har et Barnets Blå Hus i fem danske byer. Her er det København. Nu kommer der måske også et i Aabenraa. Arkivfoto: Helene Bagger
Hjælpeorganisationen Blå Kors ønsker i samarbejde med Aabenraa Kommune at oprette et Barnets Blå Hus i Sønderjylland.

Aabenraa: Står det til Blå Kors og Aabenraa Kommune, så vil der snart blive etableret et Barnets Blå Hus i Aabenraa, som skal være et sted for børn og unge, der er belastet af en opvækst i familier med stof- eller alkoholproblemer.

Folketinget har via en pulje afsat næsten 74 millioner kroner for perioden 2020-23 til børn og unge under 25 år, og fra den pulje har Blå Kors og Aabenraa Kommune søgt 7,3 millioner kroner til projektet.

- To børn i hver skoleklasse vokser op i misbrugsfamilier, og halvdelen af dem vil få problemer senere i livet, så der er et stort behov. Der er nok at tage fat i, siger Christian Bjerre, der er generalsekretær i Blå Kors.

Hvis Blå Kors og Aabenraa Kommune får bevilget pengene, skal der findes nye lokaler i Aabenraa til projektet. Det bliver ikke en del af værestedet Den Blå Oase, som Blå Kors også står bag.

- Der skal findes lokaler, der er hjemlige og hyggelige, hvor børnene kan lide at være, siger Christian Bjerre og tilføjer, at målgruppen er børn op til 14 år.

Annonce
To børn i hver skoleklasse vokser op i misbrugsfamilier, og halvdelen af dem vil få problemer senere i livet.

Christian Bjerre, generalsekretær i Blå Kors

Øge familiens trivsel

Bliver Barnets Blå Hus i Aabenraa en realitet vil det komme til at indeholde to hovedelementer. En rådgivnings- og behandlingsdel og en del med sociale aktiviteter med behandlingsmæssig effekt. Det er et tilbud til hele familien med barnets trivsel som omdrejningspunkt, og formålet er at styrke børnenes modstandsdygtighed over for konsekvenserne af deres svære livsvilkår.

Blå Kors har allerede stor erfaring med at drive Barnets Blå Hus. Organisationen har nemlig allerede fem af slagsen rundt omkring i Danmark, og målet er nu også at kunne tilbyde Sønderjylland et blåt hus.

- Vi regner med at få besked fra Socialstyrelsen i september eller oktober, og får vi bevilget pengene, vil vi kunne starte op i begyndelsen af det nye år, siger Christian Bjerre.

- Til den tid vil der så skulle ansættes to medarbejdere og tilknyttes et antal frivillige, fortsætter han.

Aabenraa Kommune har ingen direkte udgifter i projektet, men skal kun bidrage med medarbejderes tid til blandt andet møder. Samtidig vurderer kommunen, at projektet vil være et godt supplement til den tilbudsvifte, der allerede er i kommunen til børn og unge.

Blå Kors

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper udsatte mennesker, hjemløse, misbrugere og deres børn.

Organisationen har 540 medarbejdere, 3200 frivillige og 1515 medlemmer.

Arbejdet spænder vidt fra væresteder, som Den Blå Oase i Aabenraa, og botilbud til lejrture for udsatte børn.

Blå Kors har administrationskontor i Silkeborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];