x
Annonce
Sydjylland

Beier, Bilka og anonymt brev før bisættelse: Her er de mest læste historier i 2018

Fotocollage: Morten Seest

JydskeVestkysten skriver hvert år tusindvis af artikler, og nogle vækker naturligvis større opsigt end andre. Vi har samlet en liste over de 20 historier, der tiltrak flest læsere på jv.dk i 2018.

20) Kim Larsens død

Selv om Kim Larsen havde været syg, kom det som et chok for mange, da han døde den 30. september. Foto: Michael Nørgaard / Ritzau Scanpix

Det vakte landesorg, da nationalskjalden over dem alle - Kim Larsen - døde den 30. september, 72 år gammel. Han havde i længere tid kæmpet mod prostatakræft.

Efter sin død fik mange af Kim Larsens sange en opblomstring og toppede utallige hitlister. Sangeren blev samtidig mindet flere steder i landet. Blandt andet ved en koncert på Rådhuspladsen i København, som blev transmitteret på DR.

Som det første nære familiemedlem satte Kim Larsens søn, Sylvester Larsen, ord på faderens død. I et Facebook-opslag den 1. oktober skrev han blandt andet:

- Nej, han var langt fra perfekt, den gamle. Men hvor jeg dog elskede ham.

Kim Larsen bisættelse foregik helt privat og fandt sted i dybeste stilhed.

Læs mere her

19) 28-årig omkom i trafikulykke

En 28-årig lokal mand mistede livet i en soloulykke ved Skærbæk den 14 april. Arkivfoto: Kim Haugaard / Ritzau Scanpix

En 28-årig mand mistede om eftermiddagen den 14. april livet i en trafikulykke på landevejen Rute 11 ved Skærbæk mellem Bredebro og Døstrup.

- Det ser ud til, at manden mister herredømmet over bilen, der ryger ned i grøften og derefter op på kørebanen igen, hvor den lander på taget, sagde vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Ivan Gohr Jensen, i forbindelse med ulykken.

Den 28-årige mand, der var fører af bilen og fra lokalområdet, samt hans 37-årige mandlige passager blev kørt til Aabenraa Sygehus. Her stod det klart, at den 28-åriges liv ikke stod til at redde.

Politiet oplyste dagen efter, at den 37-årige passager ikke var kommet alvorligt til skade.

Læs mere her

18) Prins Nikolai fik en kæreste

Prins Nikolai begyndte på uddannelsen som reserveofficer i august, men sprang fra i oktober. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Mange ville læse med, da det den 3. juli kom frem, at prins Nikolai havde fået en kæreste.

Den 18-årige prins havde fundet sammen med den 19-årige Benedikte Thoustrup, der ligesom prins Nikolai havde fået sin studentereksamen fra den prestigefyldte skole Herlufsholm.

Benedikte Thoustrup stammer fra Randers og er datter af erhvervsmanden Anders Thoustrup, der er tidligere bestyrelsesformand for Sydbank. Hun har blandt andet dyrket springridning på konkurrenceplan.

Benedikte Thoustrup rejste efter sommerferien til Frankrig for at studere et semester på det franske eliteuniversitet Sorbonne, mens prins Nikolai begyndte på uddannelsen som reserveofficerer på Hærens Sergentskole i Varde.

Efter godt to måneder valgte prinsen dog at springe fra uddannelsen for at hellige sig sin modelkarriere.

Læs mere her

17) Enden på et liv med dans og musik

Bjarne Bendstrup kendt fra Randis Dans i Haderslev døde i en alder af 69 år. Foto: Timo Battefeld

Det medførte en hav af medfølende hilsener, da Randi Schmidt den 6. februar skrev på Facebook, at hendes livslange partner Bjarne Bendstrup var død efter kort tids sygdom - 69 år gammel.

Gennem en menneskealder havde Randi Schmidt og Bjarne Bendstrup fra Haderslev dannet par - privat og i deres arbejdsliv, hvor de var kendt fra Randis Dans. Her var arbejdsfordelingen klar. Med sin tekniske snilde sørgede Bjarne for musikken, lyseffekter og udstyr, mens Randi tog sig af undervisningen.

Som par var de en sønderjysk institution. Tusindvis af børn og unge har i årenes løb lært at danse alt fra vals til hiphop hos Randis Dans, som havde afdelinger i Haderslev og Sønderborg - og tidligere i Tønder, Kliplev, Bylderup-Bov, Guderup og Aabenraa.

Og endnu flere voksne har hørt og set den musikalske duo Randi og Bjarne optræde med deres partymusik ved fester fra den mindste lille flække i landsdelen til de store scener i København og Tyskland.

Læs mere her

16) Jernmanden fra Esbjerg sov stille ind

Ekstremcykelrytteren Anders Tesgaard døde to et halvt år efter, han blev påkørt under et løb i USA. Foto: Soffi Chanchira Larsen

44-årige Anders Tesgaard, ekstremcykelrytter og underviser på HTX i Esbjerg, døde den 16. februar efter en svær tid.

Anders Tesgaard kom for alvor i de landsdækkende medier, da han i juni 2015 for tredje gang deltog i verdens hårdeste cykelløb Race Across America. Her blev han en mørk nat på en øde landevej i Kansas torpederet af en bilist og fik en svær hjerneskade.

Siden befandt han sig i en vegetativ tilstand på et rehabiliteringscenter i Varde, hvor han ikke reagerede på hverken tale eller berøring.

Det var broderen Helge Tesgaard, der offentliggjorde nyheden om Anders Tesgaards død på Facebook.

- En stor personlighed er gået bort fredag morgen på Esbjerg Sygehus. Anders har den seneste uge være indlagt med endnu en lungebetændelse, som hver gang tærer på kræfterne. Selvom der har været mange både sejre og nederlag siden ulykken, er det godt, at Anders nu har fået fred, skrev Helge Tesgaard blandt andet.

Læs mere here

15) Tovet sprang og slog en chauffør ihjel

En 49-årig lastbilschauffør fra Hejnsvig blev slået ihjel i forsøget på at trække en fastkørt skovmaskine fri. Foto: Steen Rasmussen

Den 14. august klokken 9 skete der en tragisk ulykke i forbindelse med skovarbejde i et område ved Grindstedvej nord for Hovborg i Vejen Kommune.

Her var en stor skovmaskine kørt fast og skulle trækkes fri. Det blev forsøgt gjort med et tov og en gummiged. Men tovet kunne ikke holde til den store belastning. Pludselig sprang tovet og svirpede tilbage og ramte føreren af gummigeden med voldsom kraft.

En ambulance blev tilkaldt, men chaufføren var kommet så svært til skade at han døde på stedet.

Syd- og Sønderjyllands politi rykkede også ud til ulykkesstedet, men kunne med det samme konstatere, at der var tale om en arbejdsulykke.

Gummigeden blev ført af en 49-årig lastbilschauffør fra Hejnsvig.

Læs mere her

14) Konkurs gjorde 100 mennesker arbejdsløse

Gulventreprise Danmark, der står bag Burcharth Gulventreprise, P. Rasmussen+ Sønner A/S og Garant Kolding, gik konkurs. Foto: Google Street View

Gulventreprise Danmark med base i Kolding kunne i slutningen af juni præsentere et underskud på 18 millioner kroner. Den 16. august indgav virksomheden en konkursbegæring.

Virksomheden, der primært løste opgaver for erhvervskunder over hele landet, beskæftigede 100 mand. 45 mand havde base i Brøndby, og der var 55 mand i Kolding.

- Virksomheden har været igennem flere svære år, og man var begyndt at tro på, at tingene gik i den rigtige retning. Men udviklingen gik nok for langsomt. I hvert fald for dem der skulle bakke op, blandt andet banken, fortalte kurator Jan Bruun Jørgensen.

Konkursen ramte holdingselskabet Gulventreprise Danmark, og de tre datterselskaber, P. Rasmussen + Sønner A/S, Burcharth Gulventreprise og en enkelt detailbutik, Garant Kolding.

Læs mere her

13) Mand blev forment adgang til Bilka

Michael Sørensen (th) ville ikke fremvise indholdet af sine poser i Bilka, for han havde ikke stjålet noget. Foto: Axel Schütt

Det skabte stor debat, da Bilka i Tilst ved Aarhus forbød Michael Sørensen at sætte sine ben i varehuset igen.

Årsagen var, at han den 3. august nægtede at lade en kassedame se sine indkøbsposer.

- Jeg er cand. jur., og jeg kender godt reglerne. Personalet kan ikke forlange at se indholdet af kundernes poser, sagde Michael Sørensen.

Efterfølgende skrev han en klage til Salling Group, som Bilka hører under. Det endte med, at han fik et svar fra Per Hovald Sørensen, som er afdelingsleder for Intern Sikkerhed i Salling Group, der blandt andet skrev:

- Vi er naturligvis enige med dig i, at der er ganske klare regler på området. Jeg skal også gerne beklage, at sagen udviklede sig, som du beskriver det, og jeg håber selvfølgelig, at du og din familie fortsat har lyst til at handle i Bilka Tilst.

Læs mere her

12) Køretur med trailer blev en dyr fornøjelse

Kørsel med overlæs på de små private havetrailere kan hurtigt løbe op i en bøde på mange tusinde kroner. Arkivfoto

En køretur med en havetrailer kom til at koste en 28-årig mand fra Esbjerg en mindre formue.

Manden kørte den 4. august med høj fart i en bil, hvis bagende slingrede voldsomt. Da politiet fik bilen stoppet, viste det sig, at bagenden på køretøjet hang voldsomt mod kørebanen, og det skyldtes en trailer, der var spændt efter bilen.

En kontrolvejning på en brovægt viste, at traileren var læsset, så der var tale om et overlæs på 76 procent. Overlæs koster en bøde på 150 kroner pr. procent, så der var altså tale om en bøde på 11.400 kroner.

Oveni viste det sig - måske ret naturligt - at koblingsvægten også var alt for høj. Koblingsvægten er den vægt, traileren tynger på bilens anhængerkrog. Endelig var der ikke baglys på traileren.

Læs mere her

11) Mor skrev om sin søns præstationsangst

Lone Weinreichs Fiskers klumme blev den mest læste på jv.dk i 2018. Privatfoto

- Jeg er mor til en teenagesøn, som siden januar har været bukket helt og aldeles under for det, han selv kalder en årelang følelse af stress og pres.

Sådan indledte cand. mag. Lone Weinreich Fisker klummen "Stop presset på de unge mennesker. Lad dem leve!", der nåede stor udbredelse efter at være blevet bragt på jv.dk den 18. april.

Lone Weinreich Fisker beskrev, at hun havde fået et helt nyt syn på præstationskulturen i samfundet, efter hendes egen 14-årig søn havde lidt et alvorligt knæk.

Mange erklærede sig enige i klummen, der blandt andet lød:

- For hvis skyld skal vi mon hele tiden udvikle os og blive "bedre"? Er det for vores egen skyld, at vi ustandselig skal sætte personlig rekord i hurtigløb, hovedregning, stramt maveskind og succes på arbejdet? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at der er noget helt galt herhjemme, når det dyrebareste, vi har - vores børn - i hyppigere og hyppigere grad lægger sig ned som følge af stress og præstationsangst.

Læs mere her

10: To-årig faldt i brønd og døde

Drengen blev uden held forsøgt genoplivet på Aabenraa Sygehus. Foto: Claus Thorsted

En to-årig dreng mistede den 17. juni livet efter at være faldet ned i en brønd på familiens gård Krusmølle tæt på Aabenraa. Det skete, efter at han ved egen hjælp løftede et let alu-dæksel af brønden og faldt i. Drengen blev efterfølgende forsøgt genoplivet uden held, og han blev senere erklæret død på Aabenraa Sygehus.

Ulykken skabte siden stor debat om sikkerheden vedrørende brønddækslers vægt. Mange kommuner havde lavet regler for, at dæksler maksimalt må veje 25 kilo af hensyn til arbejdssikkerheden hos de kloakfolk, der tømmer tankene. Det viste sig dog, at flere borgere i Syd- og Sønderjylland havde nægtet at udskifte tunge dæksler på brønde og tanke med letvægtsdæksler

Mikael Skov, formand bestyrelsesmedlem i Danske Kloakmestre, manede efterfølgende til ro:

- Som debatten løber lige nu, vil mange gerne tilbage til de ekstra tunge dæksler, men det er jeg ikke nødvendigvis enig i. Der er mange gode løsninger med lettere og sikre låseanordninger, som man trygt kan udnytte, udtalte Mikael Skov.

Læs mere her

9) Skattekontrol af køretøjer gav overraskende resultat

I alt blev 49 køretøjer kontrolleret. Flere end en tredjedel af bilisterne havde ikke deres registrerings- eller afgiftsforhold i orden. Foto: Motorstyrelsen

I samarbejde med politiet gennemførte Motorstyrelsen, der hører under Skatteforvaltningen, den 6. december en kontrolaktion ved Kolding Storcenter.

I alt blev 49 køretøjer kontrolleret, og flere end en tredjedel af bilisterne havde ikke deres registrerings- eller afgiftsforhold i orden.

Kontrolaktionen i Kolding fik størst konsekvenser for fire bilejere, der ikke havde betalt den registreringsafgift, som de burde. I tre af de fire tilfælde inddrog Motorstyrelsen nummerpladerne. Derfor kunne to udenlandske bilister, der stadig kørte med udenlandske nummerplader, selv om de var flyttet til Danmark, ikke køre fra stedet. Det samme gjorde sig gældende for en bilejer, der havde et bagsæde i sin gulpladebil.

- Det er overraskende, at vi i løbet af tre timer kan skrive så mange sager, som det var tilfældet i Kolding (... ) I 2019 kommer vi til at gennemføre en række kontroller i hele landet, udtalte Jørgen Rasmussen, underdirektør i Motorstyrelsen efterfølgende.

Læs mere her

8) Vognmand døde midt i virksomhedskrise

Kurt Beier (nr. to fra venstre) døde den 3. november, 69 år gammel. Her er han fotograferet ved en reception i anledning af sin 60-års fødselsdag sammen med hustruen Hanne og børnene Gitte og Karsten. Arkivfoto

Den 29. oktober blev virksomheden Kurt Beier Transport A/S kastet ud i sin hidtil største krise, da det kom frem, at firmaet havde ansat en større gruppe filippinere, der levede under kummerlige forhold i Padborg.

Kort tid efter - den 3. november - døde virksomhedens stifter på Hospice Sydvestjylland i Esbjerg efter længere tids sygdom. Han blev 69 år.

Kurt Beier havde dog i mange år forinden haft en anonym rolle i firmaet, der i dag tegnes af sønnen Karsten Beier.

Kurt Beier var entreprenant og allerede tidligt kontroversiel i branchen. Han var således i 1990 blandt de første til at flage ud, og med Luxembourg som base for 40 køretøjer drev han dattervirksomheder i Tyskland, Litauen og Rumænien.

Det handlede om at spare omkostninger, og på den konto havde Kurt Beier igennem årene haft en stribe sager, som bragte virksomheden i både fagforeningers og mediers søgelys, fordi det kostede danske chaufførjob.

Kurt Beier efterlod sig hustruen Hanne og børnene Karsten og Gitte samt børnebørn.

Læs mere her

7) Mindeord om mor til fire drenge

Lærer Rikke Skøtt Juhl døde den 14. august i en alder af 46 år. Mindeordet om hende blev læst vidt og bredt. Privatfoto

Trine Kabelka fra Haderslev sendte den 18. august et mindeord til JydskeVestkysten. Mindeordet var skrevet om hendes bedste veninde, Rikke Skøtt Juhl, som var død fire dage forinden i en alder af blot 46 år. Hun efterlod sig en mand og fire sønner i alderen otte til 19 år.

Rikke Skøtt Juhl boede i Starup og arbejdede som lærer på Louiseskolen i Haderslev. Tidligere havde hun arbejdet på blandt andet Poulsbjergskolen i Vojens.

I mindeordet, der blev læst vidt og bredt, skrev Trine Kabelka blandt andet:

"Rikkes store passion i livet var, at være lige der, hvor andre havde brug for at hun var - det være sig stort set alle der havde en rolle i Rikkes liv. Der er dog ingen tvivl om, at hendes uendelige kærlighed og samtidig evige bekymring var hos hendes fire sønner.

I disse dejlige drenge lever Rikke videre. I de elever, hvis hjerte hun har rørt, der lever hun videre. I hendes nære familie og hos hendes venner lever en flig af Rikke videre. I hendes bedste veninde lever hun i hjertet for altid videre."

Læs mere her

6) Køreskole fik kæmpebøde

Lisbeths Køreskole og Lisbeth Jensen blev dømt for forkert teoriundervisning ved Retten i Kolding. Foto: Jonas Brønd Nielsen

Efter mere end fire års efterforskning faldt der den 26. april dom i en sag om forkert teoriundervisning på Lisbeths Køreskole.

1824 elever i køreskolens afdelinger i Kolding, Svendborg, Esbjerg, Vejen, Haderslev, Aabenraa, Horsens, Vejle og Fredericia var blevet undervist forkert.

Dommen lød på tre måneders betinget fængsel og en bøde på 150.000 kroner til Lisbeth Jensen og en bøde på 300.000 kroner til køreskolen.

Lisbeth Jensen blev dømt for selv at have undervist forkert i teori og for at have medvirket til, at hendes medarbejdere gjorde det samme. Teoriundervisningen blev gennemført som it-baseret selvstudie uden dialog med en kørelærer, og det er ulovligt, fastslog retten.

Lisbeth Jensen blev dog ikke frakendt retten til at udøve virksomhed som kørelærer.I alt 35 kørelærere fik dom i sagen, som hverken Lisbeths Køreskole eller anklagemyndigheden valgte at anke.

Læs mere her

5) Mor til afdød fik anonymt brev

Den trafikdræbte Kasper Pedersen blev bisat fra Uge Kirke. Forrest ses storebroderen Daniel Pedersen (tv) og faderen Kurt Pedersen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

21-årige Kasper Pedersen fra Tinglev mistede den 25. april livet i en trafikulykke. Senere modtog moderen en anonymt brev med posten, hvor en eller flere ukendte afsendere bad hende "tage sig sammen".

Brevet handlede i store træk om, at afsenderen mente, at familien har gjort for meget ud af sønnens død via Facebook.

- Vågn dog op og lad være med at gøre så stort et nummer ud af en begravelse, stod der blandt andet i brevet.

Den afdødes storebror Daniel Pedersen blev harm over det anonyme brev.

- Min mor tog det relativt pænt, men jeg blev vred. Hvordan kan man finde på at sparke til en, der ligger ned, sagde Daniel Pedersen.

Det var ham, der havde lavet alle opslagene på Facebook om blandt andet mindekørsel og bisættelse.

- Kasper var jo kun 21. Hans venner bruger selvfølgelig Facebook, sagde Daniel Pedersen.

Det lykkedes ham på få timer at samle hundredvis af primært unge til en mindekørsel ud til ulykkesstedet den dag, hvor Kasper Pedersen døde. Til bisættelsen i Uge Kirke deltog også flere hundrede mennesker.

Læs mere her

4) Snefygning gjorde kørsel farlig

Snefygningen gjorde vejene pivglatte den 28. februar og 1. marts. Arkivfoto: Morten Dueholm / Ritzau Scanpix

Onsdag aften den 28. februar gjorde store mængder sne og kraftig blæst livet surt for trafikanter i det syd- og sønderjyske. Af samme grad udsendte politiet en advarsel, hvor al unødig udkørsel i de fire sønderjyske kommuner blev frarådet.

Særligt slemt stod det til omkring Toftlund, hvor flere mindre veje var lukket til og flere biler måtte trækkes fri.

Torsdag morgen var mange sønderjyder i tvivl, om de burde køre på arbejde. Vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi rådede dem i den forbindelse til at tale med deres arbejdsgiver.

Flere skoler valgte desuden at aflyse undervisningen som følge af vejrsituationen.

Klokken 9.31 blev advarslen om udkørsel ophævet i Haderslev og Tønder kommuner, og først ved 16-tiden var det samme tilfældet i Sønderborg og Aabenraa kommune.

Heldigvis medførte snefygningen kun mindre uheld i Sønderjylland.

Læs mere her

3) Far dræbte sine to børn

En familietragedie indtraf den 19. marts på Frydsvej i Kolding. Her dræbte en 35-årig mand sine to børn, hvorefter han tog livet af sig. Foto: Casper Vagner Christensen

En 35-årig mand og hans to børn blev mandag den 19. marts klokken 16.44 fundet døde i et byhus på Frydsvej i Kolding. Politi og hjemmeværn var efterfølgende til stede på adressen i adskillige timer.

Ved middagstid dagen efter udsendte Sydøstjyllands Politi en pressemeddelelse, hvori det blev konkluderet, at faderen havde dræbt børnene og efterfølgende begået selvmord. Der var tale om en dreng på fem år og en pige på tre år.

Den 35-årige mand var virksomhedsejer og drev et lille, succesfuldt firma i Kolding.

Ved en ceremoni i Sct Nikolai Kirke tog den nærmeste familie fredag den 7. april. afsked med de to små børn.

Ifølge familiemedlemmer til børnenes mor modtog hun stor støtte fra mange mennesker, ligesom der også blev oprettet en økonomisk indsamling til hende.

Læs mere her

2) Trafiktung tunnel blev totalt afspærret

Elbtunnelen er 3.325 meter lang. Cirka en tredjedel ligger omkring 28 meter under havoverfladen. Foto: Wikimedia

Den 27. juni kunne JydskeVestkysten berette, at Elbtunnelen ved Hamborg ville blive totalt afspærret midt i ferietiden.

Dette var kun sket én gang tidligere i bygningsværkets levetid, nemlig omkring årtusindskiftet hvor der i forbindelse med etableringen af det fjerde tunnel-rør skulle installeres nyt edb-udstyr.

Nu var en totalafspærring atter nødvendig som forberedelse til, at motorvejen syd for tunnellen skulle udvides fra seks til otte spor.

Tunnellen under Elben blev spærret om natten mellem lørdag den 7. juli og søndag den 8. juli. Og endnu engang natten mellem den 28. og 29. juli.

Trods spærringen var det dog fortsat muligt at krydse Elben. Vejen var blot lang og besværlig, da trafikken blev ledt gennem selve Hamborg og via broerne over floden.

Motorvejstunnellen blev indviet i 1975. Hver uge bliver strækningen benyttet af knap en million køretøjer.

Læs mere her

1) Vintervejret skabte kæmpestort trafikkaos

Hele 23 køretøjer var involveret i det kæmpestore uheld på motorvejen ved Kolding den 27. februar. Privatfoto

Det vakte opsigt, da der tirsdag 27. februar opstod et omfattende uheld i det nordgående spor på motorvejen mellem afkørsel 66 Christiansfeld og 65 Kolding S. Opmærksomheden omkring uheldet var så stor, at det blev årets mest læste historie på jv.dk.

Om morgenen den 27. februar advarede Vejdirektoratet om sneklædte veje og om, at bilister kunne forvente en forlænget rejsetid på omkring 45 minutter.

Cirka klokken 11 opstod trafikkaosset på motorvejen ved Kolding, da talrige køretøjer stødte sammen på de glatte veje. Politiet totalspærrede det nordgående spor i omkring tre timer, hvilket medførte en lang og stillestående kø.

Politiet fik hjælp af en lægehelikopter til at danne sig et overblik over situationen, og i alt 23 køretøjer var impliceret i uheldet, heraf flere lastbiler.

Seks personer blev efterfølgende bragt på skadestuen, men ingen var på noget tidspunkt i livsfare.

Læs mere her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce