Annonce
Sport

Bekræftet: Formstærke Leon Madsen er klar for Esbjerg Vikings

Leon Madsen, øverst på sejrsskamlen, er med for Esbjerg, når klubben på onsdag får besøg af Holstebro, som holdet tabte 46-38 til fredag aften. Foto: René Lind Gammelmark

Det vestjyske bundhold tørster efter sæsonens første sejr i ligaen, og derfor har holdleder Ib Pedersen lavet en aftale med Leon Madsen.

Han har markeret sig stærkt i den polske liga og i flere internationale løb, og nu trækker Leon Madsen vesten på for Esbjerg Vikings, når der er dømt revanche mod Holstebro på onsdag. Dermed vender han tilbage til den klub, han sidst repræsenterede for små seks år siden.

- Jeg glæder mig til at komme tilbage på Granly Speedway Arena til en fin klub, hvor der altid er styr på tingene, og det er en oplagt mulighed for mig. Jeg kender holdleder Ib Pedersen, som jeg har arbejdet sammen med før, og det passer perfekt ind for mig.

- Det bliver rart at optræde hjemme i Danmark igen, og forhåbentlig tager jeg den gode form med hjem, så jeg kan hjælpe holdet, der har fået en hård start. Jeg vil i hvert fald gøre mit, når nu jeg har muligheden for at vise mig frem i Danmark, siger Leon Madsen, der i første omgang afløser Niels-Kristian Iversen i denne ene match.

Og holdleder Ib Pedersen glæder sig over tilsagnet fra Leon Madsen.

- Vi går efter at få kickstartet vores sæson, og det må meget gerne ske på onsdag, for vi har ikke været så langt fra i flere af vores matcher, og nu må det godt lige tippe til vores side, siger den rutinerede holdleder inden onsdagens match hjemme på Granly Speedway Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce