Annonce
Aabenraa

Bekymrende smittetal: Aabenraa har aktiveret beredskabet

Direktøren for social & sundhed i Aabenraa Kommune, Karen Storgaard Larsen, og resten af direktionen holder nøje øje med situationen.  Arkivfoto: Claus Thorsted
Aabenraa Kommune vil i næste uge overveje, om kampen mod corona skal intensiveres.
Annonce

Aabenraa: Da Statens Serum Institut fredag klokken 14.00 offentliggjorde dagens coronatal, fulgte direktøren for social & sundhed i Aabenraa Kommune, Karen Storgaard Larsen, ekstra nøje med.

Aabenraa Kommune har nemlig bevæget sig tæt på grænsen til at nå et smittetal, hvor myndighederne vurderer, at der er grund til at være bekymret.

Den grænse er på 20 smittede pr. 100.000 indbyggere, og den grænse overskred Aabenraa Kommune fredag, hvor tallet lød på 26 smittede pr. 100.000 indbyggere. Samtidig viste fredagens tal fra Statens Serum Institut, at der inden for den sidste uge har været 15 nye bekræftede smittede, og at der inden for det seneste døgn er fundet fire nye smittede.

Det får nu Aabenraa Kommune til at reagere.

- Vi er opmærksomme og holder nøje øje med situationen. Det generelle beredskab er trådt til igen, fordi vi er nået over bekymringsgrænsen, siger Karen Storgaard Larsen.

Annonce

Mødes på mandag

At Aabenraa Kommune har aktiveret beredskabet betyder konkret, at kommunens direktion nu igen vil mødes flere gange om ugen for at diskutere situationen.

- På mandag træder direktionen sammen for at drøfte situationen og tage stilling til, om vi skal iværksætte yderligere tiltag for at inddæmme smitten, siger Karen Storgaard Larsen.


Det generelle beredskab er trådt til igen, fordi vi er nået over bekymringsgrænsen.

Karen Storgaard Larsen, direktør for social & sundhed i Aabenraa Kommune


I næste uge forventer direktøren for social & sundhed i Aabenraa Kommune også at skulle i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Det er for at høre, om vi har nogle koncentrationer af smitten, eller om den er bredt ud over hele kommunen, siger Karen Storgaard Larsen.

På landsplan blev der fredag registreret yderligere 678 coronatilfælde i Danmark. Det er det højeste daglige antal, der er målt, siden epidemien kom til landet i marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce