Annonce
Haderslev

Bekymring for børnechauffører i golfvogne: Udlejere er uenige om problemets omfang

Olaf Søgaard (i midten) fra Aarøs Perle mener ikke, at golfvognene udgør et stort problem på Aarø. Nogle mennesker brokker sig over alt, siger han. Arkivfoto: Claus Thorsted
Der er børn, der kører rundt i golfvognene på Aarø, selvom man både skal være 18 år og have kørekort for at få lov. Men blandt udlejerne på øen er der uenighed om, hvor stort problemet er.
Annonce

Aarø: Ifølge den ene udlejer er det et stort problem. Ifølge en anden er det ikke ret stort.

Flere af de faste beboere på Aarø har udtrykt bekymring over, at der er mange turister, som lejer golfvogne og sætter deres børn bag rattet. Det skaber ifølge beboerne farlige situationer, når disse kører rundt blandt øens biltrafik.


Jeg vil da ti gange hellere møde en golfbil, der kører 19 kilometer i timen, end jeg vil møde en personbil, der kører 40-50 kilometer i timen. Vi har både lastbiler, busser og det hele herovre, og færdselsreglerne gælder på Aarø lige så vel, som de gælder på fastlandet.

Olaf Søgaard, Aarøs Perle


Den vurdering er Marianne Weiman fra Brummers Gård enig i. Hun har selv to golfvogne, som hun udlejer til turister, og hun gør altid en dyd ud af at forklare, at det kun er tilladt at føre vognene, hvis man er over 18 år og har kørekort.

- Men nogen tror, at det er et legetøj ligesom i Legoland. Det har jeg indtryk af. Interessen for dem er pludseligt eksploderet, og det går helt agurk. De er ude at køre hele tiden, og der er mange af dem. Jeg er heller ikke sikker på, at folk kører pænt, og vi kan næsten ikke styre det, siger hun.

Annonce

- Det går godt

Men spørger man Olaf Søgaard fra Aarøs Perle, så er beskeden en helt anden. Han er bekendt med, at flere beboere har udtrykt bekymring over golfvognene, men han mener ikke, at det er et stort problem.

- Vi synes tværtimod, at det går godt. Der har været nogle enkelte gange, hvor et barn er blevet sat til at køre, når de er nået ud i den anden ende af øen. Men det gør vi alt, hvad vi kan, for at stoppe. Når jeg kan komme afsted med det, så kører jeg en tur rundt på øen og kontrollerer, siger han.

Marianne Weiman fra Brummers Gård gør det altid tydeligt, at det kun er tilladt at føre golfvognene, hvis man er over 18 år og har kørekort. Arkivfoto

Aarø har i juli måned været en særdeles populær turistdestination på grund af den gratis færgeoverfart, som er en del af Folketingets sommerpakke. Olaf Søgaard medgiver, at øen er presset af de mange gæster, men han kan ikke se, at golfvognene skulle være problemet.

- Jeg vil da ti gange hellere møde en golfbil, der kører 19 kilometer i timen, end jeg vil møde en personbil, der kører 40-50 kilometer i timen. Vi har både lastbiler, busser og det hele herovre, og færdselsreglerne gælder på Aarø lige så vel, som de gælder på fastlandet, siger han.

- Men nogle mennesker brokker sig over alt. Hvis jeg udlejede helikoptere, så ville de nok også brokke sig over det, siger han.

Annonce

Ikke alle får lov

På Brummers Gård løber Marianne Weiman stærkt for at følge med de mange gæster. Hun er glad for de mange turister, men hun understreger også, at det kan blive for meget.

- Der følger altid nogle ting med, når der er mange mennesker samlet. Vi vil gerne det hele, men det her er måske lige i overkanten, siger hun.

Hun opfordrer øens gæster og befolkning til at tage fat i forældrene, hvis de ser en golfvogn fra Brummers Gård blive kørt af et barn.

- Vi kan ikke styre dem, når de er væk fra gården. Vi siger tydeligt til dem, at det ikke er et legetøj for børn, men jeg har selv set, hvordan folk skifter til en 14-årig fører, når de kommer rundt om hjørnet, siger hun.

Men ifølge Marianne Weiman er det nogle gange også voksne, som ikke kører ordentligt. Blandt andet fortæller hun, at flere golfvogne kører på sommerhusenes græsarealer.

- Vi udlejer ofte ikke om aftenen, og vi kigger altid på, hvem der vil leje. Det er måske lidt hårdt, men hvis der kommer fire gutter med en bajer under armen, så får de ikke lov til at leje dem, siger hun.

Dronning Margrethe besøgte i 2013 Aarø og fik en tur i en af golfvognene fra Brummers Gård. Dengang var det mindre dramatisk. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Kolding

Efter borgmesters nej til Eva Kjer: V-profiler undrer sig over indblanding

Annonce