Annonce
Varde

Bekymring om unfair konkurrence - sagen kort

Lars Nikolajsen, indehaver af FysioDanmark, og klinikchef Peer Larsen, tv., stiller spørgsmål ved, om der er unfair konkurrence fra Varde Fritidscenters side.Arkivfoto: Martin Ravn
  • I oktober 2019 henvender Tommy Søndergaard sig til JydskeVestkysten. Han er rasende over, at træning og svømning kun koster det halve i de offentlige haller, end der hvor han træner, i et privat fitnesscenter.
  • Varde Fritidscenters direktør Jesper Brodersen forklarer, at fritidscentret er en forretning, og derfor må give rabatter, som den vil.
  • Indehaver af FysioDanmark, Vardes største private træningscenter, kommer på banen. Han vil gerne kunne tilbyde samme rabat til sine kunder.
  • Varde Kommune forklarer, at tilsynet er fulgt, og at den har fuld tillid til, at alt er korrekt i konstruktionen, så kommerciel og kommunalt er adskilt i fritidscentret. Varde Kommune har ikke indsigt i den kommercielle del af fondens regnskaber.
  • Lars Nikolajsen, indehaver af FysioDanmark, er ikke tilfreds. Han bliver ved med at henvende sig til Varde Kommune og give udtryk for, at han er bekymret for, at kommunens tilsyn med fritidscentret og fonden er mangelfuldt.
  • Den Erhvervsdrivende Fond bag Varde Fritidscenter melder den sidste torsdag i januar ud, at den vil åbne sine regnskaber for Varde Kommunes revisor.
  • Kommunaldirektør Mogens Pedersen forventer, at Varde Kommune vil tage imod det tilbud, men han varsler også, at kommunen barsler med yderligere tilsyn.
  • Den sidste fredag i januar klager Tommy Søndergaard til Folketingets Ombudsmand over manglende offentlighed i fonden bag fritidscentret. Tommy Søndergaard har siden oktober spurgt Varde Kommune om yderligere indsigt i fonden, men uden at komme igennem.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce