Annonce
Sport

Belgier træder sig til etapesejr i Danmark Rundt

Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Jasper De Buyst trådte uimodståeligt frem på Asnæs Indelukke og sejrede på næstsidste etape af Danmark Rundt.

Belgieren Jasper De Buyst (Lotto Soudal) timede afslutningen på 4. etape, løbets næstsidste, af PostNord Danmark Rundt perfekt, da han sejrede på toppen af bakken ved Asnæs Indelukke.

Den tidligere danmarksmester Alexander Kamp trådte an i finalen, men De Buyst kom hamrende bagfra og trådte sig til en flot sejr.

- Denne sejr betyder meget. Det er længe siden, jeg har vundet, da jeg normalt fungerer som hjælperytter. Jeg kom hertil med en rigtig god form fra Tour de France, og med den ville jeg gerne opnå noget, siger De Buyst.

Han dedikerer sejren til sin afdøde holdkammerat Bjorg Lambrecht, der mistede livet efter et styrt i Polen Rundt.

Belgieren Amaury Capiot og hollænderen Huub Duijn kom ind på de næste pladser.

Førende Niklas Larsen sad fint med i finalen og fastholder løbets førertrøje til søndagens afsluttende etape med mål på Frederiksberg.

Han har seks sekunder ned til Jonas Vingegaard, syv sekunder til Rasmus Quaade og 12 sekunder til fredagens etapevinder, Lasse Norman Hansen.

Lørdag skulle der gå næsten 30 kilometer, førend seks mand slap væk og formede etapens udbrud.

Nordmændene Fridtjof Røinås og Torstein Træen, som også var i udbrud fredag, kom afsted sammen med Matthias Brändle, Frederik Jensen, Emil Toudal og Mirco Maestri.

På 20 kilometer fik de et forspring på over fem minutter, men herfra greb feltet fat i elastikken og holdt udbryderne i snor.

Forspringet var trukket ind til under et minut, da favoritterne begyndte at spille ud på rundstrækningen omkring Asnæs.

Alexander Kamp, som var uheldig at punktere på fredagens kongeetape, angreb og fik et par folk med, men i feltet satte Jumbo-Visma sig frem.

Snoren var kort, og ved sammensmeltningen med resterne af frontgruppen gik samarbejdet i stykker for Kamp-gruppen, og så døde udbruddet med 17 kilometer igen.

Dermed var der samling på et decimeret felt, da rytterne krydsede målstregen ved Asnæs Indelukke og kørte ud på de sidste 13 kilometer.

Bjørn Tore Hoem og den tidligere førertrøjeindehaver i løbet Mads Würtz Schmidt brugte bakken til at stikke afsted i jagt på etapesejr, og de fik et forspring på næsten 20 sekunder.

Feltet havde svært ved at knække de to udbrydere, men det lykkedes med tre kilometer til mål, og så var der lagt op til afgørelse på Asnæs Indelukke.

Her forsøgte Kamp først, men ingen kunne røre Jasper De Buyst.

Jonas Vingegaard på fjerdepladsen blev bedste dansker på etapen. Han kom ind i samme tid som Rasmus Quaade, Alexander Kamp og Niklas Larsen. Alle var de tre sekunder efter etapevinderen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce