Annonce
Erhverv

Benhårde priser koster Ryanair nedjustering

Lavprisflyselskabet Ryanair må nedjustere sine forventninger, da billetpriserne vinteren over har været laveret end ventet.

Irske Ryanair, der har kæmpet med strejker, nedjusterer sine forventninger på grund af lave billetpriser.

Det irske lavprisflyselskab Ryanair nedjusterer sine finansielle forventninger, da billetpriserne i vintersæsonen har været lavere end forventet.

Det skriver Ryanair i en børsmeddelelse.

- Mens vi er skuffede over, at vi må sænke forventningerne en smule, er faktum, at det er det direkte resultat af lavere end forventede priser i andet halvår skabt af stærkere end forventet vækst.

- Der er overkapacitet på korte ruter i Europa denne vinter. Vi mener, at dette lavprismiljø vil fortsætte med at fjerne tabsgivende konkurrenter, hvor eksempelvis WOW, Flybe og Germania alle har sat sig selv til salg, skriver administrerende direktør for Ryanair Michael O'Leary i børsmeddelelsen.

De gennemsnitlige billetpriser i vintersæsonen forventes nu hos Ryanair at falde med syv procent mod tidligere to procent. Modsat forventes antallet af passagerer at stige med ni procent.

- Det er først og fremmest et signal om, at konkurrencen er hård i Europa i øjeblikket. Der er mange nye flysæder i luften, og det skal fyldes op.

- Ryanair har den strategi, at de vil fylde flyene. Og kan de ikke det, så sænker de priserne. Så nedjusteringen er et udtryk for, at forbrugerne har en fest i øjeblikket, siger luftfartsanalytiker hos Sydbank Jacob Pedersen.

Han fortæller yderligere, at brændstofpriserne er faldet betydeligt på det sidste. Det giver mange mindre selskaber mulighed for at sænke priserne, og så må Ryanair følge med, selv om selskabet har låst sine priser på brændstof.

Nedjusteringen betyder, at Ryanair nu forventer at få et resultat efter skat fraregnet effekterne af opkøbet af flyselskabet Lauda på 1,0-1,1 milliarder euro mod tidligere forventet 1,1-1,2 milliarder euro.

Ryanairs regnskabsår løber fra første april til sidste dag i marts. Ryanair har altså lige afsluttet sit tredje kvartal.

- Mens vi har fornuftig gennemsigtighed for bookinger i fjerde kvartal kan vi ikke afvise, at der kan komme yderligere fald i billetpriserne og/eller lavere forventninger, hvis der kommer uventede udviklinger i brexit eller sikkerhedsproblemer mellem nu og slutningen af marts, skriver Michael O'Leary.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

En præstation til topkarakter: Team Esbjerg pillede totalt pynten af russiske storhold

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce