Annonce
Ringkøbing-Skjern

Benjamin og Christian jubler over studenterkørsel: Men vi skal huske at holde afstand bagefter

Fotos: Else Marie Nørgaard og Sebastian Engelberth Hansen
Gymnasietiden kulminerer med glade unge i studentervogne. Gymnasieeleverne glæder sig derfor over, de får den mulighed – også selvom det kan betyde, de skal holde lidt ekstra øje med ikke at smitte bagefter.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Hvide Sande, Outrup, Sdr. Felding, Sdr. Vium, Kyvling. 3.a på VGT hører hjemme flere steder i og uden for kommunen, så klassens 17 unge kan se frem til at tilbagelagt noget landevej her i juni, når studenterne springer ud.

Det skaber lettelse og smil hos VGT-eleven Benjamin Rabjerg fra Kyvling uden for Tarm. Det samme gælder for 20-årige Christian Henning fra Finderup. Han går i 3.g på HTX i Skjern.

Begge er enige om, at det betyder noget at kunne fejre huen på behørig vis. Benjamin Rabjerg har fætre og kusiner samt tre store søskende, som har fået enten en HF-hue eller STX-hue på hovedet. Deres glade studenterdage vil han gerne gøre efter. Studenterkørslen udgør en hovedingrediens.

- Det handler om at have to dage, hvor man ikke skal tænke på andet end at fejre sig selv og klassekammeraterne. Det bliver to oasedage, hvor vi kan give den gas og fejre, vi er kommet gennem det, siger Benjamin Rabjerg.

Man udsætter sig selv for større smitterisiko, når man tager på studenterkørsel, og der er ikke nogen grund til at sende den smitterisiko videre.

Christian Henning, 3.g, HTX

Annonce

En smule selvisk

Den kommende student mener, at nogle måske kan se behovet for studenterkørsel som en smule selvisk. Det synes han også selv, at det er. Men det kan også være i orden at gøre noget for sig selv.

- Vi har alle ofret os på nogle punkter, og nogle unge synes nok, at de har ofret sig meget. Det kan godt være, det er selvisk, men måske er det lidt tid til vores belønning, siger Benjamin Rabjerg.

VGT-eleven og Christian Henning kan godt se, at kys og kram nok bliver flere, hvis man drikker. Og nogle på turen er måske i risiko eller har familie, der er. Derfor er det vigtigt, man overholder kammeraternes grænser. Og så er der alle hensynene bagefter.

- Jeg skal nok overveje, hvem jeg mødes med. Jeg ved godt, at mine handlinger tager en risiko med sig, og den tager jeg også seriøst, siger Benjamin Rabjerg.

Annonce

Vil ikke sende smittefare videre

VGT-eleven vil mødes med sin farfar udendørs i stedet for at se fodbold indenfor.

Christian Henning fra Finderup vil også være mere påpasselig efter vognturen. Den kommende HTX-student er stadig i tvivl om, hvorvidt han skal invitere familie med til studentergilde. For bedsteforældre kan ikke rigtig deltage uden at udsætte sig selv for smittefare, mener han.

- Man udsætter sig selv for større smitterisiko, når man tager på studenterkørsel, og der er ikke nogen grund til at sende den smitterisiko videre, siger Christian Henning.

Benjamin Rabjerg er glad for, hans studenterhue også bliver luftet til studenterkørsel. Arkivfoto: Sebastian Engelberth Hansen
Foråret begyndte med fjernundervisning, så kom afgangseleverne tilbage på ungdomsuddannelserne, og nu er studenterkørslen også blevet endegyldigt godkendt af et politisk flertal på Christiansborg. Dermed kan Christian Henning og de andre unge glæde sig over en næsten almindelig studentertid. Privatfoto: Else Marie Nørgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce