Annonce
Haderslev

Benny Bonde har fået nok - dropper Liberal Alliance og går til Nye Borgerlige: Støjberg-sagen gjorde udslaget

Benny Bonde går til Pernille Vermund og Nye Borgerlige. Privatfoto
Den markante byrådspolitiker i Haderslev Byråd, Benny Bonde fra Liberal Alliance, skifter parti og bliver medlem af Nye Borgerlige. Udslaget var Støjberg-sagen.

Opdateret lørdag 9.06 - det fremgik tidligere af artiklen, at Jacob From gik med Benny Bonde til Ny Borgerlige, men det er ikke sandt. Han forbliver som kasserer i Liberal Alliance Haderslev.

HADERSLEV: Benny Bonde skifter parti. Det meddelte han torsdag aften på sin Facebookside.

- Det er sagen om Inger Støjberg, der blev det sidste stød. At Liberal Alliance som det første borgerlige parti gik ud og støttede en rigsretssag mod Inger Støjberg, det var bare for meget. Sådan siger Benny Bonde om sit partiskifte, der blev bekendtgjort torsdag aften.

Ifølge Benny Bonde har overvejelserne ulmet i længere tid, men det var Liberal Alliances holdning til Støjberg-sagen der gjorde udslaget.

- Jeg var rystet. Inger Støjberg burde have haft en medalje. I stedet for først at læse en rapport på 4000 sider, så bakker man op om en rigsretssag mod hende. Hvordan kunne de se sig i spejlet? Hun har kæmpet mod gamle pædofile mænd, der har misbrugt 12 – 13-årige piger. En kultur der ikke hører hjemme i Danmark, tordner Benny Bonde og fortsætter:

- Ja, jeg ved da godt, man forsøgte at pakke det ind ved at sige: Jamen, det var ikke sagen, men det faktum, at hun løj for Folketinget, der gjorde at man bakkede op om rigsretssagen, men den holder ikke i min bog.

Annonce

Bestyrelsen går også

- Men kunne det tænkes, at dit partiskifte havde noget at gøre med, at meningsmålingerne pt. ser noget pænere ud for Nye Borgerlige end de gør for Liberal Alliance, og at det dermed bliver sjovere at gå til valg for dem?

- Jeg vidste godt, at den ville komme, men det spiller ingen rolle for mig. Jeg skulle nok blive valgt alligevel, jeg har aldrig været afhængig af partistemmer, det kan min valghistorie vise. Nej, det her er et spørgsmål om, at jeg ikke længere kan se mig selv i LA’s politik.


Jeg skulle nok blive valgt alligevel, jeg har aldrig været afhængig af partistemmer, det kan min valghistorie vise.


Han er ikke ene om at forlade Liberal Alliance i Haderslev. Hele bestyrelsen, på nær en, forlader partiet og går med Benny Bonde til Nye Borgerlige og dermed til Pernille Vermund.

- Altså, det er ikke noget man bare lige gør, jeg skulle lige vende skråen først. Vi havde et bestyrelsesmøde for 14 dage siden, hvor vi henvendte os til hovedbestyrelsen og til et folketingsmedlem og gav udtryk for vores uenighed. Så vi har spillet med åbne kort, og vi har siden redegjort for vores skridt.

- Hvad var tilbagemeldingen?

- Det vil jeg ikke komme ind på her, fordi for mig handler det ikke om at hænge Liberal Alliance ud. Man kan selvfølgelig ikke altid være enig med sit parti i alting, men her var vi efterhånden for uenige, siger Benny Bonde.

- Nu sagde du lige ”vende skråen”, det er blevet så moderne, bliver du partifælle med Inger Støjberg?

- Du burde vide bedre. Nej, jeg er slet ikke dygtig nok til Inger, siger Benny Bonde.

- Hvornår mødtes du med Pernille Vermund?

- Det holder jeg for mig selv, men vi har mødtes flere gange. Det jeg vil sige, det er, at jeg er tilbage i politisk storform.

Ud over Benny Bonde, så forlader Thomas Vedsted og Jesper Falkenløve også Liberal Alliance i Haderslev, og bliver en del af Nye Borgerlige.

Liberal Alliance kom i byrådet ved sidste valg med to medlemmer, men ender med nul medlemmer allerede nu. Det er knapt to år siden, at Malene Ravn Neumann forlod partiet i utide. Først blev hun løsgænger, og siden blev hun en del af Dansk Folkeparti.

Kort om Benny Bonde

Benny Ravn Bonde er 62 år.

Han er født og opvokset ved Haderslev og bor i dag med hustruen Annemette på Nørbygård.

Benny Bonde har tre børn sammen med Annemette: Jes, der er 29 år og landmand, Kristian på 25 år, der også er landmand, samt datteren Tine, der er født i juli 1993 og arbejder som pilot.

Benny Bonde har været i politik i mange år. Først som konservativt byrådsmedlem.

Efter at have holdt en politisk pause vendte han tilbage i politik som medlem af Liberal Alliance.

Benny Bonde har gjort status: Han dropper Liberal Alliance og går i stedet til Nye Borgerlige. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce