Annonce
Haderslev

Benny Bonde holder fast: Damparken er fuld af gåselort, fordi man ikke har gjort det man skulle

Gæssene skider på politikernes planer om at holde dem ude Damparken. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Formanden for udvalget for plan og miljø, Benny Bonde (NB), er blevet mødt af krads kritik efter han i lørdagens JydskeVestkysten langede ud efter medarbejdere i forvaltningen i sagen om gæs og gåselort i Damparken.

HADERSLEV: Benny Bonde fra Nye Borgerlige fastholder, at der er medarbejdere i forvaltningen, som har undladt at gøre det, der blev aftalt, og det er årsagen til, at Damparken igen i år er fuld af gæs og gæslinger.

- Jeg var hver dag i april nede og kigge, og der var ikke sat hegn op i vandløbet under vejen, der hvor gæssene og gæslingerne svømmer ind i Damparken. Det dokumenterede jeg med et billede den 24. april 2021. Og den manglende afspærring er årsagen til, at der er så mange gæs, siger Benny Bonde.

Gæs i Damparken har i flere omgange været et tema for politikerne i udvalget for miljø og teknik. Udvalget havde gæssene på dagsordenen på udvalgets møde i februar, og her blev beslutningen at: "At der opsættes hegn således, at gæslinger forhindres i landgang. Og at den lokale jægerforening kontaktes med henblik på at indhente råd og vejledning".

Annonce

Det indebar, ifølge Benny Bonde også, at der skulle sættes hegn op i vandløbet under Omkørselsvejen. I lørdagens artikel kom det også frem, at det på udvalgsmødet blev aftalt, at Benny Bonde dagen efter skulle gå en tur i Damparken med ledende medarbejdere fra forvaltningen for at aftale, hvordan der skulle hegnes ind, så gæssene blev forment adgang til Damparken.

Benny Bonde lagde i lørdagens artikel ikke skjul på, at han mente, der var medarbejdere, der ikke passede deres job. Han kaldte det faktisk sabotage.

Det afviste Rune Larsson, direktøren for området,  og forklarede, at der var sat hegn op i Damparken, og at det var forsøgt afspærre under Omkørselsvejen, men at det ikke virkede, og at man derfor havde fjernet hegnet igen.

Det afviser Benny Bonde fuldstændig.

- Jeg tror ikke en pind på det, fordi jeg har tjekket rigtig mange gange, og der har ikke været hegn i. Det er for dårligt, fordi det er det, der skal til for at holde de gæs ude, og det havde vi lovet at sørge for, siger Benny Bonde og raser videre:

- Det irriterer mig virkelig, det er noget svineri dernede, og jeg er så gal. Altså når vi skal købe en pølse, spise på restaurant eller lignende så skal vi spritte, vaske hænder og vise papirer, og så går folk en tur i Damparken, som er rigtig flot, og får barnevogsnhjulene smurt ind i gåselort. Eller alle dem der skal til Stafet for Livet, så skal de løbe rundt i det lort. Det skal vi bare have stoppet.


Altså når vi skal købe en pølse, spise på restaurant eller lignende så skal vi spritte, vaske hænder og vise papirer, og så går folk en tur i Damparken, som er rigtig flot, og får barnevogsnhjulene smurt ind i gåselort.

Benny Bonde (NB)


Drastiske midler

Han fastholder, at der er nogen, der ikke har gjort det, der blev aftalt.

-Der skal lukkes af for søvejen, og under omkørselsvejen skal det gøres med hegn, og adgangen til Møllestrømmen bør lukkes med et gitter, som kan hejses, når Dambåden skal forbi. Nu har vi ikke gjort noget i år, så må vi spærre endnu mere næste år. Det kan lade sig gøre, hvis man gør sit job, siger Benny Bonde.

Benny Bonde fastholder, at der ikke har været hegn i vandløbet under omkørselsvejen. Foto: Benny Bonde

Han mener, det kan blive nødvendigt med endnu mere drastiske midler:

- Hvis ikke vi får dem hegnet af, så bliver vi nødt til at gøre noget drastisk, og jeg vil nødigt til at skyde gæs inde i Damparken, så vi skal spærre af.

- Man kan de ikke flyve over hegnene?

- Nej, fordi de små gæslinger kan ikke flyve. De udklækkes ude ved Damende eller ved Fredsted, og så svømmer de ind i Damparken sammen med hungæssene, og inde i Damparken ligger hangæssene og venter, fordi her er der fred og ingen fare. Derfor skal vi spærre søvejen af, så langt de fleste bliver på Damhalvøen.

Annonce
Navne For abonnenter

Borgmesteren med de rappe replikker fik tak: Mange mødte op for sige farvel til Geil

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video med unges opråb: Send ikke vores ven i døden

Esbjerg For abonnenter

Manglen på dagplejere er tæt på at være i konflikt med reglerne: Så mange har kommunen ansat siden september

Livsstil

Havemandens julebord kan ikke overdrives: Jul og stearinlys går hånd i hånd for Claus Dalby

Aabenraa

Fik 10-årig til at blotte sig og røre ved sig selv: Politiet fandt enorm mængde børneporno hos dømt 72-årig

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Erhverv For abonnenter

Ramt af aflysninger: Corona barberer antallet af kuverter til firmajulefrokoster ned fra 1200 til 200

Haderslev

Millionerne ruller ind med ny aftale: Nu kan Aarø få penge til nye boliger

Haderslev

Fumlebilist blev effektivt stoppet: 71-årig mand tog en bilists nøgler i et vejkryds

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Aabenraa

85-årig spøgelsesbilist mister bilen: Kørte forkert og foretog U-vending på motorvejen

Esbjerg For abonnenter

Efter opfordringer til test: Kæmpelange corona-køer får esbjergenserne til at rase

Esbjerg

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Annonce