Annonce
Sydjylland

Benny Engelbrecht er ny transportminister

Benny Engelbrecht (S) er som ventet en del af den nye S-regering. Arkivfoto: Timo Battefeld
Benny Engelbrecht er nyudnævnt transportminister.

Syd- og Sønderjylland er repræsenteret med én politiker i den regering, som statsminister Mette Frederiksen (S) netop har offentliggjort.

Benny Engelbrecht (S) er ny transportminister.

Socialdemokratiet fik seks mandater i Sydjyllands Storkreds ved valget den 5. juni. Dermed bliver der ikke overraskende ikke ministerposter til Christian Rabjerg Madsen, Troels Ravn, Anders Kronborg og Birgitte Vind. De to sidstnævnte er nyvalgte medlemmer.

48-årige Benny Engelbrecht har været nævnt som et oplagt bud på en minister. Omend han kun fik ti måneder som skatteminister fra 2014-15 under Helle Thorning-Schmidt, ville det med hans ministererfaring være opsigtsvækkende, hvis ikke han nu kunne bruges på en eller anden post i en ren S-regering. Som finansordfører har han haft en central position i partiet. Samtidig har han over ti års erfaring fra Folketinget og er i dag tilknyttet den ni mand store gruppeledelse i partiet.

Med 12.267 personlige stemmer fik Benny Engelbrecht en markant fremgang fra valget i 2015, hvor det blev til 8.516 stemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce