Annonce
Vejen

Benny Olsen tildelt DBU Jyllands Sølvemblem

Benny Olsen har kridtet banerne hos Jels IF op i flere end 15 år som frivillig - det er nu blevet anerkendt med DBU Jyllands Sølvemblem. PR Foto

Jels: En uge inden skolernes sommerferie blev den årlige fodboldafslutning i Jels IF holdt i Jels Hallen.

Samtlige hold var repræsenteret og deltagerne ønskede hinanden god sommer og så tilbage på sæsonen.

Lejligheden blev også brugt til at takke de mange, mange frivillige, der trofast møder op på banerne i Jels eller i Jels Hallen i vinterperioden år efter år.

En af de frivillige modtog dog et ekstra stort bifald. Bestyrelsen havde indstillet Benny Olsen til DBU Jyllands Sølvemblem for hans store arbejde i Jels IF igennem godt 15 år.

- Benny er er af de frivillige, som færrest lægger mærke til. Men hans arbejde som opkridter er altafgørende for, at vi kan afvikle kampe og træning uge efter uge og altid have snorlige side- og mållinjer, siger bestyrelsesmedlem Kenneth Kryger Sørensen.

Benny har siden han var 19 år gammel været opkridter hos Jels IF.

Han er den kun femte person i Jels IF's historie der modtager anerkendelsen fra DBU Jylland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce