Annonce
Varde

Bent er renset: Dømt for bedrageri – nu fuldstændig frifundet

Bent Hansen er en lykkelig og lettet mand. Efter at have været uskyldigt dømt, er han nu frifundet i landsretten. Arkivfoto: Bent Hansen
Bent Hansen, førtidspensionist i Varde, blev i september dømt for at have forsøgt at hæve penge på et stjålet dankort. Hans forsvarer var rystet – sagen blev anket – og i dag har landsretten frifundet Bent.

Varde: Bent Hansen, tidligere narkoman, som i 10 år i Varde har holdt sin sti ren, blev i september sidste år, som et lyn fra en klar himmel, dømt for forsøg på at hæve penge på et stjålet dankort.

Forsvarer, Varde-advokat Søren Dueholm, sagde efterfølgende rystet, at han aldrig havde stået med en dom, der var så oplagt forkert.

Bent Hansen blev dømt, fordi han var ved Nordeas hæveautomat, den som det stjålne dankort blev forsøgt misbrugt fra.

Problemet var bare, at automatens billeder af Bent Hansen er fra cirka et minut før, kortet blev forsøgt misbrugt. Derfor havde advokat Søren Dueholm ikke et øjeblik haft fantasi til at forestillet sig, at hans klient blev dømt.

Men det blev han, og det fik Bent Hansen til at gå hele vejen.

Annonce

Sagen kort

  • 19. september blev Bent Hansen dømt for forsøg på misbrug af stjålet hævekort.
  • Forsøget på misbrug er sket i Nordeas pengeautomat i Torvegade. Dankortet var stjålet kort tid forinden i Rema 1000 i Varde.
  • Der blev ikke ført bevis for, at Bent Hansen skulle have været i Rema den dag - og der var ikke sikret billeder fra dankortterminalen i det minut, den blev forsøgt misbrugt.
  • Til gengæld var der billeder fra terminalen et til et halvt minut inden misbruget, hvor Bent Hansen tonede frem. Bent Hansen bor overfor terminalen og har ikke computer, så han er tit henne at tjekke sin konto på den måde.
  • Bent Hansen fik i januar procesbevillingsnævnets tilladelse til at anke dommen på seks dagbøder af 425 kroner.
  • For to dage siden fik han brev om, at landsretten har frifundet ham.
  • Advokat Søren Dueholm, Advokatfirmaet Vogel & Gammelby, har ført sagerne for Bent Hansen.

Total lettelse

De seks dagbøder a´ 425 kroner, han blev idømt, ligger faktisk under petitessegrænsen, og giver ikke ret til at anke. Men anke ville han, så for egen regning og risiko satte førtidspensionisten advokat på. Først for at få procesbevillingsnævnets tilladelse til at bringe sagen i landsretten. Den tilladelse kom i januar. Herefter hyrede Bent Hansen sin advokat til at føre sagen for landsretten.

Nu har Bent Hansen fået brev fra Vestre Landsrets 9. afdeling. Ganske få linjer, heraf de afgørende ord: "Thi kendes for ret: Tiltalte Bent Hansen frifindes."

- Jeg har bare ventet på det her. Det er en total lettelse, siger Bent Hansen og fortsætter:

- Det har ikke noget med bøderne at gøre. Jeg vil bare ikke betale for noget, jeg ikke har gjort.

Venner stod klar med hjælp

Som førtidspensionist kunne han have fået problemer med at betale advokaten. Fordi han vandt betaler statskassen sagens omkostninger, men var det ikke sket, havde flere venner fra Bent Hansens netværk i Varde tilbudt hjælp:

- Jeg har to, der hver især havde lovet at betale, siger han.

Det slipper de nu for.

Til gengæld forstår Bent Hansen ikke, at han ikke får erstatning.

- Det er for dårligt. Jeg har gået det meste af et år og bare tænkt og tænkt på det her. Jeg kunne være gået helt ned med flaget, men det gjorde jeg ikke, siger han og fortsætter:

- Jeg lagde det på Facebook, med det samme jeg hørte, jeg er frifundet. Jeg har fået så meget feedback, at jeg er helt rørt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce