Annonce
Billund

Bent Sandfeld sætter Grønbjerg Hotel til salg: - Jeg ved jo ikke, hvor lang tid jeg har igen

Bent Sandfeld, der udover at eje hotellet på Hovedgaden 34 i Grønbjerg, også er forpagter på Filskov Kro, har på grund af sygdom sat Grønbjerg Hotel til salg. Foto: Jim Hoff
Det gamle hotel på Hovedgaden 34 i Grønbjerg er sat til salg. Hotellet ejes af Bent Bredvig Sandfeld, der også ejer Filskov Kro, og som grundet svær sygdom ser sig nødsaget til at afhænde hotellet, som han købte i 2007.

Grønbjerg: I 2007 købte Bent Sandfeld hotellet i Grønbjerg, der ligger mellem Grindsted og Give, for i samarbejde med gode kolleger at få sat hotellet tilbage på sporet.

Sandfeld overtog kroen fra ægteparret Ida og Jens Verner Hansen, der havde drevet kroen i 44 år, først som afholdshotel og fra 1973 som almindelig hotel og kro.

Efter at Bent Sandfeld overtog kroen i 2007, kørte hotellet videre med selskaber, og da den driftige unge kromand i 2013 blev headhuntet til at forestå genrejsningen af Filskov Kro, kørte hotellet videre i en slags symbiotisk fællesdrift med Filskov Kro.

- Vi lancerede så i 2014 konceptet "Kromandens Mad", som skulle køres fra køkkenet i Grønbjerg, men efterhånden som aktivitetsniveauet steg på Filskov Kro, var det svært og logistisk tungt at holde gang i hotellet i Grønbjerg også. Derfor kørte vi rent videre med Filskov Kro og flyttede eventuelle Grønbjergbaserede selskaber til Filskov, fortæller Bent Sandfeld.

Siden juni 2018 har konceptet "Måltidskassen" lejet sig ind på hotellet i Grønbjerg, men dette lejemål ophører omkring årsskiftet.

Det er den ene grund til, at Sandfeld nu sætter hotellet i Grønbjerg til salg. Den anden og mere tungtvejende årsag skal findes i Sandfelds sygdomsforløb.

Annonce

Jeg ved jo ikke, hvor lang tid jeg har igen. Derfor er det vigtigt for mig, at Louise og børnene ikke kommer til at hænge økonomisk på hotellet her i Grønbjerg.

Bent Sandfeld, ejer af Grønbjerg Hotel

Salget handler også om rettidig omhu

I februar 2019 blev Bent diagnosticeret med inoperabel kræft i hjernen, og efter en lang periode med strålebehandlinger, er han nu igang med et lige så langt forløb med kemo.

Et opslidende og hårdt forløb, og da lægerne på intet tidspunkt har kunnet tænde bare det mindste lys i forhold til behandlingernes effekt på hans livskvalitet og levetid, har Bent ud fra devisen om rettidig omhu valgt at få orden på så mange sager og løse ender som muligt, så en eventuel tilværelse uden ham ikke vil efterlade hans hustru Louise med en lang række uafklarede sager af praktisk og økonomisk karakter.

- Jeg ved jo ikke, hvor lang tid jeg har igen. Derfor er det vigtigt for mig, at Louise og børnene ikke kommer til at hænge økonomisk på hotellet her i Grønbjerg. Louise er indstillet på at køre driften på Filskov Kro videre efter mig, og det i sig selv er en stor opgave. Hun har ikke brug for at skulle tænke på hotellet her i Grønbjerg også, forklarer Bent Sandfeld.

Apropos Filskov Kro, så er det vigtigt for Bent at pointere, at kroen kører videre på samme niveau, som da han var 100 % frisk.

- Louise har virkelig styr på tingene, og jeg har et godt, dygtigt og engageret personale, der kører kroen flot og driftsikkert videre i min ånd. Både nu og fremover. Jeg er da også selv stadig lidt aktiv på kroen i små bidder, så jeg kan følge med, for det er vigtigt for mig, at alt er 100 % i orden, og at vi kun sender glade og tilfredse kunder ud af huset, siger Bent Sandfeld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Lagerhal gik op i flammer

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce