Annonce
112

Bente kom til stafet uden Verner

Bente Guldager Pedersen omgivet af familie og venner, som ville være med til at ære mindet om hendes mand, Verner Søvang Pedersen. Foto: Martin Ravn
Bente Guldager Pedersen mistede sin mand Verner for bare tre måneder siden. Familie og venner bakkede op om stafetten i Filskov.

Filskov: For Bente Guldager Pedersen er årets stafet for livet helt speciel. Det er kun tre måneder siden, at hun mistede sin mand, Verner Søvang Pedersen, som for seks år siden var med til at sætte stafetten i Filskov i gang. Omkring sig havde hun et stort hold af "Verners venner".

- Verner havde gåpåmod til det sidste og kæmpede med sygdommen med humor, sagde hun med henvisning til, at Verner blandt andet kunne finde på at sige, at det eneste, han ikke havde fejlet, var barselsfeber.

Hjemme i huset i Filskov synes hun, der er blevet ret tomt, og er derfor glad for at være på arbejde mellem alle børnene i børnehave. Alligevel går livet på forunderlig vis videre.

- Forleden tog jeg for første gang ud til vores sommerhus i Bork, lavede mig en kop kaffe og sad bare der og tænkte på de fine stunder, vi har haft det. Det var meget rart, sagde hun.

Annonce
Verners venner ved Stafet for livet 2019. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Efter lokalplanbommert: Varde Bolig Administration lægger Ingeniørgruppen på køl

Sønderborg

Stæren er kommet til Als

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce