Annonce
Haderslev

Bents familiegren uddøde: Tragedier ramte familien Frank

Findes der nulevende nære slægtninge til Bent? Hans moster fik faktisk to drenge. Illustration Poul-Erik Kjær
Stamtræet er vokset lidt mere, for ”Cykel Bent” havde to ukendte fætre. Familiehemmeligheder kan dække over flere slægtninge. Måske endda brødre og søstre.
Annonce

HADERSLEV: ”Lille Bent” eller ”Cykel Bents” død har sat gang i slægtsforskningen rundt omkring. Med ingen nær familie så Alfred Bent Frank ud til at få en ensom bisættelse. Men det blev den langt fra.

Mange støttede op, selvom de ikke var i familie. Også fjerne slægtning dukkede op, og Bent blev føjet til stamtræet. Men én gren så vissen ud.


Det er dejligt, der er nogen, som byder ind med noget. Det er den måde, vi slægtsforskere kommer videre på.

Poul-Erik Kjær


Nu er der kommet et par kviste mere på den visne gren. For Hans Christian Baagøe, som ikke selv er i familie med Bent, har gravet lidt i hans slægt. Bents mor havde nemlig en bror og en søster.

Bents morbror Jochum Nissen Frank blev født 27. maj 1899. Han blev som så mange andre sønderjyder indkaldt til at kæmpe for den tyske kejser under 1. verdenskrig.

Og han faldt ved Reims i Frankrig den 19. juli 1918. Han nåede tilsyneladende ikke at få børn.

Men det gjorde hans søster Dorthea Petrea Rann født Frank. Hun blev gift med Carl August Rann. De fik drengene Nis Jochumsen (Jokomsen) Rann 8. september 1923 og Heinrich Asmus Rann 5. marts 1925.

Det var altså Bents fætre. Men den sidstnævnte døde allerede den 17. april 1926; kun 13 måneder gammel.

Annonce

Fætter levede længe

Broderen døde først den 2. februar 1992. Så han blev 68 år. Men om han fik børn, er uklart. Et opslag viser, at han var gift med en Dorthea Petrea Rann med en dødsdag den 1. april 1993. Men det hed hans mor også, og hun døde tre dage tidligere.

– Det ser noget underligt ud. Mit gæt er, at Nis døde ugift, og den Dorthea Petrea Rann, der er nævnt på Findgravsted.dk, er moderen, angivet med forkerte datoer, vurderer Hans Christian Baagøe.

Poul-Erik Kjær, som også slægtsforsker og som er beslægtet med Bent, vil nu arbejde videre med de nye oplysninger:

– Det er rigtig, rigtig fint. Det er dejligt, der er nogen, som byder ind med noget. Det er den måde, vi slægtsforskere kommer videre på. Det er meget interessant, siger han.

Han havde nemlig aldrig hørt om, at Bent havde nogen fætre.

Og der er andre muligheder for, at der findes nulevende og nære slægtning til Bent. Dels havde Bents mor en halvsøster Marie Kjær født 15. november 1889. Om hun fik børn, er uvist.

Og hendes far var ukendt ligesom Bents far. Så Bent kunne have både søstre, brødre og måske niecer og nevøer. Eller flere halvfætre eller måske halvkusiner.

Men måske Bent og hans mor tog de familiehemmeligheder med sig i graven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce