Annonce
Kultur

Berømt bysbarn bliver centrum for foredragsrække

Wegner I “The Ox Chair”. Du kan i løbet af efteråret blive klogere på Wegner gennem tre foredrag. Foto: Museum Sønderjylland.
Museum Sønderjylland inviterer i efteråret til en foredragsrække om Tønders bysbarn, møbeldesigneren Hans J. Wegner, og om den rolle han og hans designede møbler har fået for eftertiden.

Tønder: Hans J. Wegner, Tønders berømte bysbarn, bliver centrum for en foredragsrække, som Museum Sønderjylland inviterer til i efteråret. Foredragsrækken kommer til at bestå af tre foredrag.

Wegners barndom

Tirsdag den 14. september klokken 19 stilles der skarpt på Wegners barndom i foredraget "Stolens kulturhistorie og Wegners barndom i Tønder". Det er museumsinspektør Elsemarie Dam-Jensen, der står for foredraget.

Hans J. Wegner blev født i Tønder i 1914, og i foredraget fortælles om hans barndom, om hans læretid hos snedkermester H.F. Stahlberg, om snedkerfaget og håndværkermiljøet i Tønder i begyndelsen af 1900-tallet.

Annonce

Den gyldne tid

Tirsdag den 28. september klokken 19 er det foredraget "Det danske møbelboom 1945-1975" ved tidligere forskningschef på Designmuseum Danmark og forfatter til en lang række bøger om dansk design, Lars Dybdahl.

Det danske møbelboom 1945-1975 er historien om dansk møbeldesigns ”gyldne tid”. Hans J. Wegner, Finn Juhl og Arne Jacobsen førte an i det internationale gennembrud for ”Danish Modern”. De mest forskelligartede møbeltyper kom i spil i den ”gyldne tid”: fra pindekonstruktioner og lamineringer over fletværk og ”nomadiske” møbler til børnemøbler, skabe og kontormøbler. Linjerne trækkes frem til nutiden og tilbage til mellemkrigstidens konfrontationer mellem det traditionelle og det moderne.

Annonce

Wegners 'værdi'

Endelig kan man torsdag den 28. oktober klokken 19 blive klogere på værdien af Wegners kreationer, når vurderingsekspert ved Bruun Rasmussens Auktioner, Peter Tholstrup, fortæller om sin mangeårige interesse for at samle og sælge H.J. Wegners møbler.  Peter Tholstrup fungerede i 10 år som auktionarius her og har svinget hammeren mere end 100.000 gange. Foredraget kommer ind på, hvorfor Wegner betegnes som verdens største stoledesigner, historier om flere af ikonerne og meget mere.

Fælles for de tre foredrag er, at de finder sted fra 19-21 og koster 75 kroner at deltage i. Mere information på museets hjemmeside.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Professor svævede mellem liv og død under ti timer lang operation: To nye lunger bragte ham tilbage til livet, der for altid er forandret

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Brødrene Schmidt sælger deres livsværk: Ingen kan desværre huske prisen

Varde For abonnenter

Izabelas drøm om børn blev knust: Som ironman føler hun sig endelig som en rigtig kvinde igen

Kolding

Uro på bosted får bekymrede beboere i landsby til at samle underskrifter

Esbjerg

Købmandsgruppe bobler af optimisme: Indkalder snart borgerne til møde om ny butik i landsbyen

Samfundet gjorde Erling fortræd: Han blev fjernet som spæd, tvangssteriliseret og kom først ud, da han fyldte 40

Erhverv

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Sønderjylland For abonnenter

Gammelt familiebageri toner nu frem på skærmen: - Vi er spændt på reaktionerne

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Aabenraa

Særdeles hjælpsom dame efterlyses: Betalte regningen for ældre herre i supermarked

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Tønder

En har budt på sønderjysk campingplads, men må væbne sig med tålmodighed: Forhandlinger er sat på pause

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Derfor kan det meget nemt gå hen at blive en rigtig dejlig lørdag for Team Esbjerg

Haderslev

Haderslevs dyreste græsplæne: Lys på stadion kan ses langt væk om natten

Annonce